Янислав Герчев спечели сребърен европейски медал по джудо в категория

...
Янислав Герчев спечели сребърен европейски медал по джудо в категория
Коментари Харесай

Янислав Герчев пред Sportal.bg: Трябва да има поколение и след нас с Ивайло

Янислав Герчев завоюва сребърен европейски орден по джудо в категория до 60 кг в последните две години, като през 2018-а беше единственият роден представител с отличие от огромен конгрес. Годината не стартира по най-хубавия метод за пловдивчанина, който получи травма на Отворената европейска купа в София и трябваше да се възвръща в продължение на няколко месеца. Вчера Герчев се завърна от присъединяване на шампионата от сериите Гран При в Хага, където отпадна в първия кръг след “златна точка”, губейки от един от международните първенци от предходни години. Герчев даде особено изявление за Sportal.bg , в което приказва за компликациите, триумфите, упоритостите и други  Джудистите се завърнаха със сребърен орден от Европейското във Варшава @@@
“Вярвам, че ще печеля квота за Олимпиадата в Токио. С новото управление нещата започнаха да се получават много по-добре, резултатът на Ивайло е едно много съществено достижение (б.а. Ивайло Иванов завоюва златен орден в категория до 81 кг на Гран При в Хага). Вече имаме едно успокоение - преди този момент нямахме успокоение, не можехме да се концентрираме, тъй като мислехме за всевъзможни други работи. Имаше много огромно напрежение. Ако нещата вървят по вода, както сега, мисля, че няма да има проблем да печеля квота за Олимпиадата”, сподели Герчев пред камерата на Sportal.bg .
 Янислав Герчев: Вярвам, че скоро ще стигна и край на Световното @@@

Той изрази удовлетворение от новия метод, по който ще се готвят националните тимове по джудо: “Колкото повече хора има в тима, толкоз по-добре - атмосферата ще е по-приятна, тренировките също. Трябва да има и потомство след нас - ние с Ивайло не сме единствените, не може да се разчита единствено на нас и не би трябвало да се разчита единствено на нас. Ние желаеме след нас да оставим нещо. А около нас младите състезатели могат да дърпат доста и доста да учат. Както и ние от тях естествено - ние не сме най-великите на света.”

Цялото изявление с Янислав Герчев може да намерите във видеото. Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg ФОТОГАЛЕРИЯ на Янислав Герчев ТУК!!!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР