Янислав Герчев е многократен медалист от европейски първенства по джудо

...
Янислав Герчев е многократен медалист от европейски първенства по джудо
Коментари Харесай

Янислав Герчев: Голямата ми цел е Токио и няма да се спра, докато не я постигна

Янислав Герчев е нееднократен медалист от европейски шампионати по джудо в категория до 60 кг. След по-малко от седмица на пловдивчанина му следва следващо присъединяване на континентален конгрес. Този път хазаин на шампионата ще е Прага от 19 до 21 ноември. Герчев показа в изявление за Sportal.bg с какви упоритости и очаквания ще замине за Чехия.

- Яни, по какъв начин се почувства на татамито след близо 8 месеца без надпревари на шампионата от Големия шлем в Будапеща?
- Честно казано се усещах добре. Независимо от загубата, бях във форма и може би имах малшанс, с цел да продължа напред.

- Мерките там са били много съществени - не сте напускали хотела. Колко по-различна беше ситуацията от тази, в която сте привикнали нормално да се състезавате?
- Да, несъмнено беше много по-различна ситуацията. Не можехме да излизаме от стаята, даже без маска. Имахме два корона теста преди да заминем и там ни направиха още два. Мерките за сигурност бяха на равнище.

- Предстои ти присъединяване на Европейското състезание в Прага идната седмица - каква е задачата ти там? Медалист си от доста континентални шампионати.
- Заминавам за Европейското състезание за да се прибера медалист!

- Притеснява ли те фактът, че ще пътувате за страна, в която позитивните случаи на COVID-19 нарастват фрапантно напоследък?
- Не. Реално видяно ние даже не напущаме хотела. Дори до магазина не можем да отидем по какъвто и да е метод. И всички хора, с които имаме контакт там, ще бъдат тествани преди този момент. Така че нямам никакви терзания.

- Някои от страните, измежду които и Англия, отхвърлиха присъединяване на Европейското поради пандемията. Смяташ ли, че конкуренцията ще бъде по-слаба от други години?
- Може би да. Някои хора ще отпаднат поради епидемиологичните ограничения, само че това не значи, че ще бъде елементарно. При нас конкуренцията е много огромна и не мисля, че отпадането на двама или трима състезатели ще изиграе толкоз основна роля.

- Все още преследваш квота за Олимпийските игри в Токио - ще успееш ли да се оправиш с това предизвикателство?
- Голямата цел ми е Токио и няма да спра, до момента в който не я реализира!

- Завърна се от подготвителен лагер - съумя ли да се подготвиш оптимално добре?
- Мисля че да. Чувствам се добре и във форма. С малко шанс нещата ще се получат.

- Какво е здравословното ти положение - имаше проблеми с травма по-рано през годината?
- В момента съм добре. Болежки има постоянно, само че нямам някоя сериозна травма, която би могла да ме спре да дам всичко от себе си.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР