Янис с уникално представяне в НБА

...
Янис Адетокумбо изигра уникален мач при победата на Милуоки Бъкс
Коментари Харесай

Янис Адетокумбо изигра уникален мач при победата на Милуоки Бъкс като домакин над Бостън Селтикс със 117:113 в среща от Коледната програма на НБА.

Гъркът записа 36 точки, 12 борби и 5 асистенции. В средата на последната четвърт на мача домакините, които са настоящи шампиони в лигата, изоставаха с 13 точки, а звездата в тима на Бъкс Адетокумбо бе на пейката.

Когато всичко в срещата изглеждаше почти решено, Янис влезе на паркета. Направи 2 забивки и даде асистенция при бърза атака за успешна стрелба от 3-ката. Така пасивът на Милуоки бе намален до само 6 точки. Последваха нови успешни защити и атаки на Бъкс с дейното участие на Янис, а ветеранът Уесли Матюс се отчете с ключова тройка в двубоя. Адетокумбо пък сложи точка на спора със страховит чадър секунди преди края на мача. Така настоящият шампион на НБА се наложи над един от двата най-титулувани клуба в историята на лигата. Милуоки е с баланс 22-13 този сезон, а Бостън е с 16-17. Любопитно е, че и другата организация с най-много шампионски купи в НБА инкасира поражение тази нощ българско време - Лос Анджелис Лейкърс.

Ето всички резултати от мачовете от Коледната програма, в считаната за най-силна баскетболна лига в света:

Милуоки - Бостън - 117:113

Ню Йорк - Атланта - 101:87

Финикс - Голдън Стейт - 107:116 (ГС Уориърс излезе на първо място в подреждането на Западната конференция на НБА, изпреварвайки именно Финикс Сънс)

ЛА Лейкърс - Бруклин - 115:122 (Бруклин Нетс е лидер във временното класиране на Източната конференция)

Юта - Далас - 120:116. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР