Яник-Сони Вилдшут е четвъртото ново попълнение на ЦСКА. Нидерландецът е

...
Яник-Сони Вилдшут е четвъртото ново попълнение на ЦСКА. Нидерландецът е
Коментари Харесай

Вилдшут е бил звезда в Уигън, разочарование в Норич и бедстващ в Болтън

Яник-Сони Вилдшут е четвъртото ново попълнение на ЦСКА. Нидерландецът е с най-солидна визитка от всички, привлечени досега това лято. Поради този факт, сътрудниците от " Мач Телеграф " направиха специфичен материал за професионалния път на офанзивния футболист до този миг. Ето по-интересното от нея:
 Трансфер на Брадли Мазику от ЦСКА става все по-вероятен
Трансфер на Брадли Мазику от ЦСКА става все по-вероятен

Новак във френската Лига 1 предлага сериозна сума за бранителя

" Лалето " има забавна история, а най-емблематичното за него е, че огромното достижение в кариерата му досега, както и единственият му неуспех са под един знаменател - трансфер в Норич...

Вилдшут пристигна в ЦСКА от първенеца на Израел Макаби Хайфа. Той изкара в Обетованата земя два сезона. В първия е бил корав титуляр, а във втория - е запаса със единствено 5 мача от първата минута.
 Бивш футболист на Литекс и ЦСКА с любопитни истории от престоя си в България
Бивш футболист на Литекс и ЦСКА с любопитни истории от престоя си в България

Арсенио Нунеш несъмнено има какво да каже

По-интересното в кариерата му се случва в Англия, където започва в Мидълзбро. Следва трансфер в Уигън, където свети солидно. След сезон и половина там той е продаден за впечатляващите 8,2 млн. евро в Норич. Сделката е витално значима за Уигън, който е раздиран от финансови проблеми. От управлението на отбора афишират след това, че точно парите, извоювани от продажбата са избавили клуба от банкрут през оня сезон. Кариерата на крилото в Норич обаче не потръгва, а той има пояснение за това - бременната му брачна половинка и тези 8,2 млн. евро, платени за него.

" Никога не съм имал възприятието, че тази сума ме визира. Но когато погледна обратно, към този момент придобил задоволително опит, съзнавам, че подсъзнателно съм мислил за това. В Нидерландия направиха още по-лошо. Медиите бяха доста сюрпризирани, че за мен са платени над 8 милиона, а не съм играл в националния тим. Може би това ме повлече надолу, макар че от клуба ми споделяха да не се безпокоя ", спомня си Вилдшут за престоя си при " канарчетата ".

" Направих отлична подготовка с Норич. Превърнах се от ляво крило в дясно, тъй че корекцията беше дребна. След това обаче осъзнах, че не можах в действителност да покажа същинската си капацитет, тъй като не бях в естествената си позиция ", прибавя " лалето ".
 Едвин Джеси се размечта за завръщане в ЦСКА
Едвин Джеси се размечта за завръщане в ЦСКА

На " Армията " не желаят ганаеца

" Хората виждат единствено какво се случва на терена. Спомням си, че няколко седмици жена ми имаше проблеми с бременността си, постоянно не спях, тъй като трябваше да се грижа за жена си и детето си и на подготовка бях изтощен и не можех да покажа играта си. Това струваше моята кариера в Норич. Получих опциите да се потвърдя, само че просто не можах да блесна поради нещата отвън футбола. Никога не съумях да покажа на почитателите на Норич, за какво съм бил платен от клуба. Това е нещото, за което скърбя. Дойдох против доста пари, само че нещата не се получиха ", спомня си още крилото.

Впоследствие Яник-Сони Вилдшут влиза в няколко отрицателни ранглисти. Той става част от Топ 5 на трансферните провали на Норич и е в Топ 10 на нидерландците, свалили най-вече цената си.

През сезон 2018/19 " канарчетата " заплащат " лалето " чартърен в Болтън. Там Яник се сблъсква със напълно други проблеми. Клубът е във банкрут и футболистите не взимат заплати.
 Георги Йомов: Има още върху какво да работим
Георги Йомов: Има още върху какво да работим

" Баи ми харесва, чевръст е "

" Спомням си, че от Болтън ме предизвестиха, че имат финансови проблеми, само че ме увериха, че всичко ще е наред. Бях чартърен там и имах увещание, че ще взимам постоянно заплатата си. Избрах Болтън, тъй като ми споделиха, че ще играя като ляво крило, а зад мен трябваше да има бек, който да ме поддържа интензивно, а моето присъединяване в отбрана няма да е огромно. В началото всичко беше ужасно. Записахме няколко победи, а аз бях значим за тима. След това обаче пристигна финансовата рецесия и всичко се оказа призрачен сън ", спомня си той.

Болтън взима 10 от първите 12 вероятни точки, само че след това следва серия от 19 мача без победа. Според Вилдшут напрежението измежду футболистите е било голямо.

" Беше ми мъчно, само че по-трудно беше да видя другите хора към мен. В отбора имаше опитни футболисти, които с години бяха играли и разполагаха с задоволително пари, с цел да не чакат чека за заплата обезверено. Имаше обаче млади момчета, при които не беше по този начин. Същото важеше и за чиновниците. След известно време си припомням, че брачната половинка на един състезател отиде в супермаркета и един мъж й беше споделил: " Можете ли да си позволите тези хранителни артикули, в този момент брачният партньор ви не е взимал заплата от няколко месеца? "
 ЦСКА победи Вакер Инсбрук с 1:0 в контрола
ЦСКА стартира с победа контролите си на австрийска земя

" Армейците " надделяха Вакер Инсбрук с 1:0

Нидерландецът си спомня и отработената скица в Болтън, която е властвала и в някои български тимове:

" Ръководството споделяше в петък, че ще се заплати в понеделник, а когато пристигна понеделник - твърдяха, че ще е в петък. Сапунена опера всяка седмица. Това ни караше в съблекалнята да обсъждаме протест - да не упражняваме, да не играем мачовете ", разкрива Яник-Сони Вилдшут, който явно идва в ЦСКА кален от доста проблеми.
 Маестрото на ЦСКА
Маестрото на ЦСКА

Тиаго си остава огромната звезда на отбора
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР