Яник Синер защита реномето си на най-добрия тенисист от началото

...
Яник Синер защита реномето си на най-добрия тенисист от началото
Коментари Харесай

Твърде добър: Синер не остави никакви шансове на Григор във финала и е новият шампион в Маями

Яник Синер отбрана реномето си на най-хубавия тенисист от началото на годината и надигра Григор Димитров по всеки един индикатор. Италианецът изнесе истински тенис мастър клас, като позволи едвам 8 непредизвикани неточности срещи 21 на българина, а най-после международният номер три можеше да вдигне победоносно ръце, завоювайки своята дебютна купа в Маями - 6:3 6:1. 

За Григро въпреки всичко остават голям брой позитиви от шампионата, започвайки от три следващи победи над състезатели от топ 10 и най-много с неговото лично завръщане в челната десетка на света. Сега за българина следва седмица на заслужена отмора. след което го чака началото на клей сезона и неговия обичан Мастърс в Монте Карло, където е достигал на три пъти до 1/2-финалите.

Двубоят стартира с два сбъркани форхенда на Синер, а родният ни представител пласира първия си ас, с цел да си обезпечи три геймбола. Тогава пристигна ред на първото по-дълго разиграване, в което Григор устоя на офанзивите от другата страна на мрежата и откри резултата в геймовете. Постепенно италаинецът стабилизира играта си и нямаше компликации да изравни скоропостижно, ни продължаваше да няма отговор за началния удар на 11-ия подложен, който влизаше безотказно и това му даваше опция да ниже лесни точки на сметката си. 

Четвъртият гейм предложи първата по-сериозна борба сред двамата. Димитров изстреля топовен печеливш ретур от бекхенд, след което избуха с форхенд уинър по правата и си заслужи точка за пробив. В нея към един сантимеър не стигна на хасковлията да вкара длановия си удар по диагонала, а оттова насетне международният номер три направи задоволително, с цел да стигне до паритет при 2:2.

Този миг вдъгна убеденост на първенеца от Мелбърн, който съумя да размине налетелия на мрежата си противник и поведе с 15:40 в идващия гейм. По-нискоранкираният тенисист отреагира с прелестно изпълнен бекхенд по диагонала, единствено че наред беше нов страховит пасингшот на италианеца, което маркира дебютния брейк в срещата. Третият подложен продължи да господства в идващите минути и се снабди с късмет да дублира преднината си, само че Димитров се избави с великолепен печеливш бекхенд по правата.

Трудностите пред Григор не се изчерпваха дотук, защото той трябваше да види по какъв начин топката профучава около него за следващ път, единствено че това не го обезкуражи и той затвори гейма с следващия си топовен форхенд, намалявйки изоставането си до 3:4.

Осмият гейм даде известна опция преди 12-ия в света, тъй като Синер позволи първата си двойна неточност, но бекхенд ретурът изневери на нашия съотечественик и 22-годишният състезател усили задатък си до 5:3, а след това реализира още един пробив благодарение на нов замайващ минаващ удар на южнотиролеца, който постави точка на разногласието в откриващия сет.

Бившият номер три започва доста нападателно във втората част, само че миналогодишният финалист продължаваше да изумява със своята контра игра и нямаше никакъв резултат от излизанята напред на родния ни представител. Добрите вести бяха свързани с събитието, че Димитров най-сетне откри още веднъж първия си сервис, само че тази наслада продължи за крачтко, защото СИнер получи късмет да играе съвсем единствено на второ подаване в четвъртия гейм и просто не остави шансове на към този момент поуморения си противник, който съобщи подаването си.

В последна сметка, то като че ли самият Григор спря да има вяра успеха и сгреши обикновен смач на празен корт, с което италаинецът доближи до втори следващ брейк и доста скоро финалът на шампионата към този момент беше в историята след единствено час и 13 минути игрово време.

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР