Яник Синер започна с победа участието си на турнира от

...
Яник Синер започна с победа участието си на турнира от
Коментари Харесай

Яник Синер преодоля втория кръг на Sofia Open за час и 26 минути

Яник Синер стартира с победа присъединяване си на шампионата от сериите АТП 250 Sofia Open.

В мач от втория кръг италианецът, който победи в конкуренцията в столичната зала " Арена Армеец " през последните две години, надви над португалеца Нуно Боржес с 6:3, 6:4 за час и 26 минути игра.

Синер, който е подложен под номер 1 в схемата, стартира мача на доста високи обороти и бързо взе задатък от 3:0 гейма. До края на сета той съумя да задържи преднината си без огромни усложнения, като единствено в един от геймовете Боржес доближи до дюс обстановка, само че не и до точка за пробив.

Ситуацията на корта не се промени изключително и във втория сет, в който италианецът направи нов ранен пробив. Той пристигна в третия гейм и разреши на десетия в международната класация да поеме цялостен надзор над мача. Италианецът затвори мача с два следващи аса и по този начин натрупа на сметката си общо 10.

Боржес, който в първия кръг на шампионата в профил различен първенец в София - Мирза Башич, сподели съпротивителни сили, само че те не бяха задоволителни за поврат в сета и мача. С триумфа си над Башич португалецът въпреки всичко записа първата си победа в съществена скица на шампионата на АТП отвън рамките на родината си и ще резервира най-малко 93-тото си място в международната класация.

В четвъртфиналите Синер ще играе с спечелилия от мача сред австралиеца Александър Вукич и испанския деец Фернандо Вердаско.
 Холгер Руне е четвъртфиналист на Sofia Open
Холгер Руне е четвъртфиналист на Sofia Open

Справи се с италианеца Лоренцо Сонего
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР