Яник Синер трябваше да се потруди доста, но започна с

...
Яник Синер трябваше да се потруди доста, но започна с
Коментари Харесай

Този път без изненади: Синер се наложи с лекота над Мъри и е на 1/4-финал в Дубай!

Яник Синер трябваше да се потруди много, само че стартира с победа в първия си мач без Рикардо Пиати на шампионата в Дубай. С успеха си младият италианец си обезпечи среща с Анди Мъри, като против британеца Синер сподели надалеч по-стабилна игра и го надигра с 7:5 6:2.

Двамата сподели убеден тенис още през цялото време на срещата и бяха безупречни от сервис линията, като по-сериозни шансове за пробиви отсъстваха. В средата на частта се появиха първи проблеми за някогашния номер едно, който бе изправен пред сложна обстановка, само че съумя да задържи подаването си. Оттук насетне още веднъж сервиращите преобладаваха и действието на корта се развиваше бързо, преди обаче да настъпят финалните геймове от сета. В края Синер сподели чудесна игра при посрещане и си обезпечи брейк, който след това затвърди, с цел да запише откриващата част на сметката си.

20-годишният италиански представител потегли решително и във втория сет. Синер бързо сътвори проблеми на Мъри с офанзивната си игра и скоро имаше удобен задатък от 3:1. Световният номер 10 продължи да бъде настойчив и за малко време пречупи още един път неувереният сервис на трикратния първенец от Шлема. До края младокът не изпита никакви усложнения да резервира водачеството си и безпроблемно довърши започнатото, класирайки се за четвъртфиналите.

Stepping up when it matters most
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР