Яник Синер сподели, че е напълно възможно да се замисли

...
Яник Синер сподели, че е напълно възможно да се замисли
Коментари Харесай

Синер намекна за оттегляне от турнира в Барселона


Яник Синер показа, че е изцяло допустимо да се замисли за прибързано отдръпване от шампионата в Барселона. По-рано през днешния ден италианецът надви в три сета над Йошихито Нишиока, само че имаше опция да реши мача доста по-рано, откакто проби за 4-3 във втората част. На конференцията след дуела международният №8 разкри, че все по-трудно понася физическото натоварване, насъбрано през последните няколко седмици.

„ Напоследък изиграх доста мачове и вследствие на това все по-често пострадвам от крампи. Много е значимо да съумея да си умря и да се възстановя за на следващия ден, защото дуелът ще е доста тежък от физическа позиция. В момента не изпитвам болежка и това е най-важното “ – сподели роденият в Сан Кандидо тенисист.

Пролетта фактически се оказа много натоварен интервал за Синер. Преди идването си в Барселона той игра полуфинали в Монте Карло и Индиън Уелс, както и край в Маями.

„ Снощи спах дълго, само че истината е, че чаках да се възстановя в доста по-голяма степен за днешния мач. Ще забележим по какъв начин ще се усещам на следващия ден. Здравето ми е най-важно, тъй че би трябвало да помисля за това. Ако на следващия ден се усещам по този начин, както днес… Не знам. Не желая да се нараня. Много е значимо да се възстановя по най-хубавия метод. След това, което се случи предходната година, към този момент познавам тялото си доста по-добре и знам какви са границите на физическите ми благоприятни условия “ – разяснява първата ракета на Италия.

Следващото предизвикателство пред Синер ще бъде неговият съотечественик Лоренцо Музети. Това ще е втори следващ четвъртфинален конфликт посред им, след този в Монте Карло, където двукратният първенец от Sofia Open надви изрично с 6-2, 6-2.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР