Яник Синер спечели очаквания с най-голямо нетърпение сблъсък от четвъртфиналите

...
Яник Синер спечели очаквания с най-голямо нетърпение сблъсък от четвъртфиналите
Коментари Харесай

Синер взе реванш от Циципас с блестящо представяне


Яник Синер завоюва упования с най-голямо неспокойствие конфликт от четвъртфиналите в Ротердам против поставения под №1 Стефанос Циципас. Италианецът бе доста по-добрият тенисист на корта и изцяло справедливо стигна до успеха след 6-4, 6-3 за единствено час и 21 минути на корта.

Гъркът бе спечелил пет от шестте срещи посред им досега, в това число и тази от осминафиналите на Australian Open, приключила в пет сета. Няколко седмици по-късно в „ Ахой Арена “ Синер показва, че си е научил уроците и с тенис на доста високо равнище стигна до скъпата победа.

21-годишният тенисист имаше преимущество във всеки вероятен съставен елемент на играта. Той печелеше подаванията си с лекост като в целия мач загуби едвам 7 точки на сервис – 3 на първи и 4 на втори. Всичко това закономерно докара до това Циципас да не доближи до нито един късмет за пробив в мача.

Синер бе отличен и на ретур като на второто подаване на противника си печелеше повече от половината точки. Пробивът за 5-4 в първия сет обезпечи преднината на южнотиролеца. Той се оказа и част от серия от пет следващи гейма за международния №14, който поведе с 2-0 във втората част. Циципас трябваше да избавя брейкбол и за 0-3, само че продължи да бъде беззащитен на сервис на Синер. Това сякаш в допълнение го демотивира и краят на мача пристигна със извоюван гейм на 0 на ретур от страна на спечелилия.

На четвъртфинал Синер ще срещне Стан Вавринка, който ден по-рано победи Ришар Гаске в два сета.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР