Яник Синер несъмнено е сред тенисистите към момента в Тура,

...
Яник Синер несъмнено е сред тенисистите към момента в Тура,
Коментари Харесай

Непоклатим Синер се разправи с двукратен ATP шампион и продължава похода си в Барселона

Яник Синер безспорно е измежду тенисистите все още в Тура, които съумяват да поддържат отличната си спортна форма в продължение на серия от шампионати, като резултатите на италианеца в трите Мастърс 1000 съревнования досега през сезона са повече от показателни. Италианецът игра полуфинали в Индиън Уелс и в Монте Карло, както и край в Маями, като въпреки и огромните трофеи към момента да му убягват, то той продължава да е все по този начин предан на развиването си в тениса и през актуалната седмица се включи на АТР 500 надпреварата в Барселона, където през днешния ден се поздрави с втората си победа.

Световният номер 8 беше напът да се поздрави с рутинна победа над двукратния АТР първенец и 16-и подложен в схемата Йошихито Нишиока, само че позволи несъразмерен брой неточности в хода на конфликта, само че все пак, съумя да надделее над левичаря след 2-часова борба на корта - 6:1 4:6 6:3. С триумфа си Яник подпечата класирането си за четвъртфиналната фаза, където ще срещне спечелилия всред Камерън Нори и сънародника си Лоренцо Музети, който надделя в Княжеството.

Още през цялото време на дуела южнотиролецът засвидетелства формата, в която се намира, като стремително навлезе в напредък и под знака на печелившите отигравания от ракетата си, осъществя ранен пробив. Същевременно Синер се радваше на извънредно висока успеваемост в моментите си на начален удар и откакто загуби едвам една точка на лично подаване в хода на откриващия сет, то той употребява игровия си превес, с цел да дублира преимуществото си в резултата и направи първата крачка по пътя към успеха.

На старта на втората част японеца най-сетне съумя да покаже на какво е кадърен, като отрази брейкбол и незабавно спря мощната серия на сервис за международния номер 8, като го проби. С това си деяние Нишиока даде началото на доминация от страна на посрещачите, при която водачеството постоянно променяше притежателя си, до момента в който ние станахме очевидци на шест брейка в границите на седем гейма, само че в последна сметка, все пак, то паритетът царуваше на корта в каталунския град - 4:4. В това време международният номер 35, който изоставаше с пасив от пробив допреди броени минути, усети спада в играта на любимеца, като се " закачи " за главната линия, където наподобяваше самобитна стена и с помощта на положителната си отбрана, отмъкна сервиса на южнотиролеца в последния вероятен миг, с цел да изравни резултата в обособените сетове.

С настъпването на решителната трета част проблемите в представянето на четвъртия подложен се задълбочиха още повече, откакто той трябваше да отразява брейкбол и надалеч не приличаше на тенисиста от началото на дуела. Напук на безбройните си непредизвикани неточности, Синер въпреки всичко оцеля и след нова замяна на пробиви в средата на сета взе нужния задатък в резултата, който повече не позволи да изгуби и още при сервис на японеца постави точка на разногласието.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР