Яник Синер не беше далеч от това да допусне едва

...
Яник Синер не беше далеч от това да допусне едва
Коментари Харесай

Синер за поведението на Руне: Знаех какво да очаквам от него; вече съм си научил урока

Яник Синер не беше надалеч от това да допусне едвам второто си проваляне през сезона. Италианецът имаше два мачбола във втория сет на дуела си с Холгер Руне от 1/4-финалите на Мастърса в Монте Карло, само че международният номер 7 изкара противника си отвън темп с един куп провокации и в един миг даже имаше точка за пробив в решителния трети сет, само че първенецът от Аустрелиън Оупън въпреки всичко се активизира и затвори мача в своя изгода, абстрахирайки се от клоунадата на своя противник.

Впоследствие Синер беше запитан до какъв брой фактически е бил повлиян от държанието на своя противник в хода на дуела, а ето какво отвърна най-хубавият тенисист от началото на сезона:

" Знаех какво да чакам от него. Има и други играчи с сходно държание на корта, сигурно не е единствено той. Мисля, че към този момент съм преодолял етапа, в която се разсейвах от избрани обстановки. Не мога да кажа дали всичко това е целеустремен тип държание, тъй като не обръщам чак такова внимание на сходни неща. Времето ще го покаже. В главата си знам, че всичко това може да се трансформира в част от един тенис мач и би трябвало да бъда подготвен да отвръщам, когато бъде изправен пред сходен миг. В последна сметка всичко се взема решение на корта, като изискванията са безусловно равни. Ракетата е в личните ми ръце и всичко зависи от мен самия. Научил съм си урока от предходната година, когато изгубих тук от него и към този момент съм с една стъпка напред от този момент насам в това отношение " - разяснява международният номер две пред Ubitennis.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР