Яник Синер направи един от най-добрите турнири в кариерата си

...
Яник Синер направи един от най-добрите турнири в кариерата си
Коментари Харесай

Синер за мача срещу Джокович на Уимбълдън: Срещу мен стоеше чудовище

Яник Синер направи един от най-хубавите шампионати в кариерата си по време на тазгодишното Открито състезание на Англия, където доближи до четвъртфиналната фаза и бе напът да отстрани седемкратния притежател на трофея и предстоящ първенец Новак Джокович. Италианецът поведе с 2:0 сета и сензацията не изглеждаше надалеч, само че преди третата част сърбинът се отби до съблекалните и по негови думи е провел диалог със себе си в огледалото, след което се върна на корта изцяло видоизменен. В остатъка от срещата някогашният №1 се представяше на изключителна висота и съумя да реализира цялостен поврат, с цел да продължи към полуфиналите.

Наскоро младокът даде изявление пред италианското издание La Repubblica, в което се върна към въпросния конфликт и разкри по какъв начин е подходил към загубата. Освен това той съобщи по какъв начин именитият му конкурент не му е бил оставил безусловно никакви шансове в последните три сета от срещата, като даже го дефинира като " същинско страшилище ".

" След всяка една загуба не мога да дремя, като това важеше и за мача ми против Джокович на Уимбълдън. Веднага след края на дуела прегледах акцентите от него, с цел да опитам да си извлека поука от грешките, които съм позволил, а също по този начин и да схвана кои са нещата, които съм направил по верния метод. Истината е, че присъединяване ми на Уимбълдън бе изпълнено с доста позитиви, защото натрупах сериозен опит на трева и имах опцията да играя против Новак Джокович на Централния корт. Смятам, че се оправих доста добре.

Разбира се, към момента скърбя, че не бях по-агресивен в третия и четвъртия сет и не съумях да затворя срещата тогава. В петата част към този момент не можех да направя безусловно нищо, тъй като от другата страна на мрежата стоеше същинско страшилище. Няма по какъв начин да не призная, че Новак изцяло заслужаваше успеха. Въпреки всичко обаче постигнатото на Уимбълдън ми даде доста убеденост и се надявам да не преставам в същия дух ", приключи международният №10.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР