Яник Синер многократно с представянето си в хода на сезона

...
Яник Синер многократно с представянето си в хода на сезона
Коментари Харесай

С обрат от 2:5 в първия сет: Синер пречупи Рубльов и оформи мечтан финал с Медведев във Виена!

Яник Синер неведнъж с представянето си в хода на сезона потвърди, че към този момент е достигнал равнището, при което влиза в ролята на любимец в конфликтите си против съвсем всички останали тенисисти, като той не пропусна да засвидетелства това и през днешния ден, сломявайки Андрей Рубльов на полуфиналите във Виена. Италианецът изнесе следващия си отличен дуел в австрийската столица и се разправи с някогашния първенец в конкуренцията, като продължава да е без изгубен сет в надпреварата - 7:5 7:6(5).

По този метод международният номер 4 продължава страхотните си изяви в шампионатите от категория АТР500 и след купата си в Пекин, където надигра Даниил Медведев във финала, му следва в утрешния ден още веднъж да се изправи против руснака в спор за оценката, като ще опита да го детронира, спирайки серията му от девет следващи победи на австрийска земя.

Още от самия старт на дуела двамата най-високопоставени тенисисти в долната половина на схемата ни направиха очевидци на поредност от високитемпови разигравания, при които надлъгването от главната линия бе за всяка педя на корта. Същевременно началният удар изглеждаше като едно от изявените оръжие в репертоара на всекиго от двамата, само че точно той самобитно съобщи италианеца в петия гейм, когато той трепна напрегнат и направи двойна неточност, с която съобщи подаването си в актива на международния номер 5.

Повел в резултата с удобния задатък от 5:2, Рубльов на процедура рухна ментално и в идващите моменти от срещата проследихме от близко до какво води нервността на руснака, чиито удари изгубиха доста от качеството, до момента в който Синер заигра на върха на своите благоприятни условия и навлезе в сериозен напредък, който го води до спечелването на пет следващи гейма и цялостния поврат в откриващия сет.

С настъпването на втората част сервиращите съумяха да наложат волята си в конфликта, като проследихме голям брой лесни точки в актива и на двамата тенисисти, които непосредствено с подаването си лимитираха възможностите преди съперника да търси освен това на ретур. В това русло бяхме отведени до фундаменталния девети гейм, когато първенецът от Пекин подвигна оборотите, като увеличи доста експанзията в ударите си и с помощта на бързата си ръка в атакуващ проект, пречупи отбраната на международния номер 5 и реализира решителен пробив.

Впоследствие застанал на сервис за узаконяването на успеха си, вторият подложен изостана с 15:40 и въпреки да застигна противника си в резултата, то направи пагубна двойна неточност, която му коства преднината, с цел да бъде провокирано изиграването на тайбрек. В него Рубльов пръв съумя да се откъсне напред в статуквото с задатък от минипробив, но скоропостижно остана непостижим да поддържа нивото на втория подложен в " престрелките " от главната линия, като нервите му не устояха и той сбърка от начален удар при мачбол за италианеца, което постави точка на разногласието в съревнованието и изпрати Синер на финала в австрийската столица.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР