Яник Синер късно снощи записа втората си победа на домашния

...
Яник Синер късно снощи записа втората си победа на домашния
Коментари Харесай

Концентрация на друго ниво: Яник Синер забрави, че е спечелил мача си

Яник Синер късно нощес записа втората си победа на домашния си Мастърс 1000 шампионат в Рим, като сънародниците му по трибуните неведнъж за следващ път засвидетелстваха любовта и поддръжката си към своя любим. Италианецът изпита известни компликации, само че все пак, то преодоля съпротивата на " щастливия губещ " Александър Шевченко, откакто се нуждаеше от 2 часа и 12 минути на корта, с цел да повали непоставения тенисист в трисетовата борба посред им с 6:3 6:7(4) 6:2.

Двубоят обаче с изключение на вълнуващи моменти ни сервира и една извънредно любопитна обстановка в самия си край, когато международният номер 8 сервираше за успеха при резултат 5:2 в своя изгода в третата част и разполагаше с мачбол. Тогава Синер вкара отличен сервис и след това пласира неспасяемо воле в половината на Шевченко, който изпрати удара си в навън и с това беше подпечатан триумфът на локалния любим, който в същото време не разбра какво се случва и трансферира топките от другата страна на мрежата, като се приготвяше да застане на ретур.

Изминаха няколко секунди, преди южнотиролецът въпреки всичко да осъзнае какво се случва, виждайки феновете по трибуните изправени на крайници, при което се обърна и видя, че противникът му го чака на мрежата, с цел да се поздравят след края на срещата си. В моментите след мача самият Синер разяснява обстановката по следния метод: " Мислех, че резултатът е 5:1, само че действително се оказа, че е по-добре, тъй като в действителност бях спечелил към този момент. В този миг се намирах, по този начин да го кажем, в " зоната ", като пробвах да отпущам максимума от себе си във всяка точка. " - показа италианецът, за който в осминафиналната фаза на конкуренцията следва да се изправи против 24-тия подложен Франсиско Серундоло, като Яник ще се опита да продължи серията си от шест следващи шампионата, увеличавайки я на седем, в които доближава най-малко четвъртфинал.

Yes Jannik, you really did win
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР