Яник Синер извоюва правото за втори път в кариерата си

...
Яник Синер извоюва правото за втори път в кариерата си
Коментари Харесай

Синер след успеха над Алкарас: Това е една от най-големите ми победи; играя по нов начин

Яник Синер извоюва правото за повторно в кариерата си да се бори за спечелването на трофея от Мастърса в Маями, откакто пречупи Карлос Алкарас в героичен тричасов конфликт. Италианецът беше единствено на няколко точки от това да запише трето следващо проваляне от международния номер едно, само че сподели необикновен темперамент и изглеждаше невероятно да му се противодейства в заключителните моменти от срещата, когато наложи цялостна доминация на корта. Впоследствие Синер призна пред медиите, че това е една от най-големите му победи въобще в кариерата и показа по какъв начин сега прибавя нов детайл към своя тенис репертоар.

За успеха и къде я слага в персоналната си ранглиста от триумфи:

- Това е една от най-хубавите ми победи в миналото. Беше извънредно тежък мач, като и двамата бяхме на доста високо равнище. Трябваше да направя някои промени по отношение на предходната ни среща в Индиън Уелс и в последна сметка това ми донесе триумф. Не мога да ви кажа какво тъкмо съм трансформирал, само че мисля, че Карлос разбра защо става въпрос в края на срещата и евентуално той също ще излезе с друга тактичност при идващия ни конфликт.

За това дали съумява да се любува на сходен вид дуели, до момента в който към момента е на корта?

 

Винаги е хубаво, когато си част от сходен дуел и съзнаващ какъв брой първокачествен тенис се играе. Усещаш от какво представление фактически си част, наблюдавайки реакциите на публиката. През цялото време ти се постанова да правиш известни промени в играта си, с цел да имаш шансове и аз съумях да го сторя по най-хубавия вероятен метод. Наслаждавах се същински на преживяването.

За това дали е приел тежко загубата от Алкарас в Индиън Уелс:

 

Не съм преживявал дълго миналата загуба в Индиън Уелс. Веднага отлетях за Маями и ден по-късно бях още веднъж на корта, пробвайки се да подобря дадени неща и да миксирам повече играта си, с цел да бъда подготвен, когато още веднъж срещна Карлос. Вкарвам нов детайл в играта си, който стартира да работи доста добре още в мача с Григор и оттова насетне всичко се получава по съвършен метод за мен в шампионата, от което мога само да бъде благополучен. За да побеждаваш такива играчи, то би трябвало да прибягваш до удари, които нормално не опитваш на корта и през днешния ден бях задоволително самоуверен, с цел да печеля.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР