Яник Синер извърши истински тенис подвиг, като стана първият тенисист

...
Яник Синер извърши истински тенис подвиг, като стана първият тенисист
Коментари Харесай

Джокович след отпадането: Това е един от най-лошите ми мачове Шлема; шокиран съм от играта си

Яник Синер извърши същински тенис героизъм, като стана първият тенисист от 2195 дни насам, победил Новак Джокович на Аустрелиън Оупън. Световният номер 4 диктуваше напълно събитията в мача, като не позволи нито един пробив против именития си противник и го надигра с 6:1, 6:2, 6:7(6), 6:3 по този начин той стана първият италианец, стигнал до край в Мелбърн, като последното му затруднение ще бъде Даниил Медведев, който победи Александър Зверев, за който това ще е трети край в конкуренцията.

10-кратният първенец на Откритото състезание на Австралия пък не спести рецензии по отношение на себе на въпроса на какво се дължи загубата през днешния ден и призна по какъв начин това е било едно от най-разочароващите представяния въобще в неговата кариера:

" На първо място желая да поздравя Синер, че направи страховит мач и се показва необикновено по време на целия шампионат, заслужи си мястото на финала. Той напълно ме надигра през днешния ден. Аз бяха шокиран от равнището си на игра през днешния ден, само че в неприятния смисъл. Не играх вярно в първите два сета. Смятам, че това беше един от най-лошите ми мачове на шампионати от Големия шлем. Не е доста прелестно възприятието да играеш по подобен метод, само че в това време почитание към Яник, че направи всичко по-добре от мен. Опитах се да подвигна равнището си на игра на третия сет, като спасих мачпойнт по време на тайбрека, само че в четвъртия сет изгубих доста неприятно гейм, в който водех с 40-0. Освен това и вятърът бе против мен. Като цяло представянето ми не беше положително. Предполагам в такива моменти ти просто търсиш успокоение, само че в това време се опитваш да вдигнеш настроението си и равнището си на игра. Точно това пробвах. Публиката беше страхотна и считам, че беше почтена по отношение на нас и поддържаше както мен, по този начин и Яник. "

На въпроса на какво се дължи представянето - дали на нещо изцяло или просто на обстоятелството, че не е имал ден, Джокера дава отговор:

" Честно казано по време на целия шампионат не играх добре. Някои мачове, като да вземем за пример този против Маннарино, бяха чудесни, само че в множеството мачове не играх на равнище. Знам по какъв начин да играя в Австралия, тъй че се изненадах от първите два сета (срещу Синер), само че въпреки това не се усещах оптимално на корта по време на шампионата. Някои хора ще кажат, че полуфинал е отлично достижение, само че аз постоянно чакам най-хубавото от себе си. Днес не беше денят. "

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР