Яник Синер достигна до четвъртфиналите на Уимбълдън, отстъпвайки на Новак

...
Яник Синер достигна до четвъртфиналите на Уимбълдън, отстъпвайки на Новак
Коментари Харесай

Труден старт, но отличен финал: Синер не позволи изненада срещу световния №70 в Монреал

Яник Синер доближи до четвъртфиналите на Уимбълдън, отстъпвайки на Новак Джокович в пет сета, а след това продължи с положителните си изяви и на шампионата на клей в Умаг, където завоюва трофея. Италианецът съумя да придвижи отличната си игра и на твърдите кортове в Монреал и въпреки да изпита известни проблеми против международния №70 Адриан Манарино, той съумя да осъществя поврат и да се класира за третия стадий след 3:6 6:4 6:2, като в спор за място на четвъртфиналите му следва конфликт с Пабло Кареньо Буста, който по пътя си дотук отстрани Матео Беретини и Холгер Руне.

В дебютната част преимуществото бе напълно на страната на французина, защото неточностите от ракетата на младока валяха една след друга и за 34-годишния тенисист бе задоволително единствено да връща топката в игра, дочаквайки неизбежна неточност. Манарино небрежно си построи задатък от пробив и 3:0, който след това безпроблемно поддържаше с помощта на стабилността си от главната линия, а след втори брейк в самия край поведе в обособените елементи.

Във втория сет нямаше никаква диря от досегашните съмнения на международния №12, който взимаше топката рано след отскока и вдигаше неимоверно темпото на игра. Синер съумя да сложи напрегнат съперника си в деветия гейм, когато след серия от пропуски на 37-ия в света италианецът осъществя пробив, оказал се решителен за изиграването на трети сет.

В заключителната част италианецът продължи да господства на корта с нападателния си жанр и Манарино изглеждаше изцяло беззащитен против връхлитащата го мощност от отсрещната страна. Той инкасира пробив още на старта на сета, след което противникът му не му разреши да навакса пасива си, като не след дълго седмият подложен проби за повторно и си подсигури крайната победа.

Comeback complete ✅ rallies for a 2-6 6-4 6-2 triumph over Mannarino
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР