Яник Синер донесе първа Купа Дейвис на Италия от 1976-а

...
Яник Синер донесе първа Купа Дейвис на Италия от 1976-а
Коментари Харесай

Синер изведе Италия до първи триумф за Купа Дейвис от 1976-а насам

Яник Синер донесе първа Купа Дейвис на Италия от 1976-а година насам, откакто разруши Алекс де Минор с 6-3, 6-0 във втория мач на сингъл от финала сред „ Скуадрата “ и Австралия в Малага, Испания.


Синер, който ден по-рано съкруши международния номер 1 Новак Джокович на два пъти след победа на сингъл и успех на двойки в тандем с Лоренцо Сонего, не остави шансове на Де Минор, като осъществя общо пет пробива в двата сета, с цел да приключи акцията по отговарящ метод и да се реваншира за загубата си от Джокович във Финалите на ATP.

По-рано в неделя, Матео Арналди бе извел италианците напред в общия резултат след сложен триумф над Алексей Попирин със 7-5, 2-6, 6-4. Победата на Синер над Де Минор обезсмисли мача на двойки сред Матю Ебдън/Макс Пърсел и Симоне Болели/Сонего.

За Италия това бе първи триумф в отборната конкуренция от 1976-а насам – тогава те надделяха в разногласието за купата Чили. Страната е и шесткратен вицешампион. Австралийците от своя страна не съумяха да се приближат до рекордьорите от Съединени американски щати, като остават с 28 оценки, на четири от американците. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР