Яник Синер бе тестван в двубоя си от третия етап

...
Яник Синер бе тестван в двубоя си от третия етап
Коментари Харесай

Завършек със стил: Синер бе тестван от щастлив губещ, но показа класа и е 1/8-финалист в Рим

Яник Синер бе тестван в дуела си от третия стадий на шампионата от сериите Мастърс 1000, само че съумя да издържи на тестването, препоръчано му от международния №93 Александър Шевченко, и си обезпечи място в осминафиналната фаза на надпреварата. Италианският представител сподели съмнения в решителните минути от втория сет и позволи да се стигне до трети сет, където обаче бе непогрешим, с цел да се поздрави с крайната победа след 6:3 6:7(4) 6:2 и да оформи конфликт с 24-ия подложен Франсиско Серундоло.

Италианецът се нуждаеше от известно време, с цел да откри оптималния си темп на игра, което докара до пробив още в дебютното му подаване, само че последва бърза готовност от негова страна и мигновен рибрейк. Оттам насетне международният №8 напълно контролираше протичащото се на корта и печелившите удари от неговата ракета се трупаха, като по този метод той осъществя още два пробива до края на сета и скоропостижно взе преднина в общия резултат.

 В началото на втората част Синер още веднъж изпита съмнения на личен сервис и изостана с 0:2. От своя страна, Шевченко усили интензитета в ударите си и успяваше да парира офанзивите на по-високоранкирания си конкурент, с цел да опази задатъка си до 5:3. Тогава обаче той се поддаде на напрежението и разреши равнене на резултата за 5:5, скоро след което последва тайбрек. В него руснакът съумя да разгърне цялостния си капацитет и надигравайки осмия подложен по всеки индикатор, вкара срещата в трети съдбоносен сет.

Заключителната част протече съвсем напълно под контрола на любимеца, който превключи на напълно друга предавка и нижеше уинъри от всяка точка на корта. Така с всяка минала минута той от ден на ден обезсърчаваше своя противник, като в последна сметка завоюва последните 5 гейма от мача и след 2 часа и 14 минути доближи до триумфа.

SINNER WINNER
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР