Яник Ханфман е един от най-добрите състезатели на Германия в

...
Яник Ханфман е един от най-добрите състезатели на Германия в
Коментари Харесай

Ханфман: Присъствието на Зверев в Съвета на играчите може да нарани репутацията на нашия спорт

Яник Ханфман е един от най-хубавите състезатели на Германия в ATP Тура и може да се похвали с два достигнати финала в ATP Тура, а неотдавна направи мощен рейд на Мастърса в Маями, където доближи до третия кръг, само че там съумя да завоюва единствено един гейм против Григор Димитров. Световният номер 53 е реализирал победи в кариерата си над състезатели от ранга на Доминик Тийм, Стефанос Циципас, Андрей Рубльов, Каспър Рууд и Тейлър Фриц, само че несъмнено най-важната роля на германеца в света на тениса е обвързвано с неговото присъединяване в Съвета на играчите на ATP, където е и неговият съотечественик Александър Зверев.

Припомняме ви, че против Зверев има повдигнато обвиняване за домашно принуждение от някогашната му другарка Бренда Патеа, която е и майка на неговата 3-годишна дъщеричка Майла. Изслушването по въпросното дело ще бъде през май, а това не е първи сходен миг в живота на международния номер 5, против който от ATP организираха следствие в резултат на покания на друга от тогавашните дами в живота му, а точно Олга Шарипова.

Тогава олимпийският златен медалист от Токио беше оневинен, само че като че ли ударите по репутацията на Зверев стават прекалено много и Ханфман е на мнението, че това не е потребно за престижа на Съвета на играчите;

" По-добре да изчакаме какво има да каже немският съд преди да приказваме повече за случая на Александър Зверев. Ако е почтен, не би трябвало да приказваме повече за това. В случай обаче, че е отговорен, то ще би трябвало да го премахнем от Съвета на играчите, с цел да не нараним репутацията на организацията и нашия спорт. Вярвам, че от ATP, ще съумеят да разрешат тези проблеми, тъй че те да не се повтарят в бъдеще. Това е неприятна реклама за нашия спорт. Смятам, че ние, играчите, сме положителни хора и би трябвало да даваме персонален образец ".

Източник: claytennis.com

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР