Яни Драгов, собственик и главен изпълнителен директор на Смарт ограник

...
Яни Драгов, собственик и главен изпълнителен директор на Смарт ограник
Коментари Харесай

Лекторите на Retail in Detail: Яни Драгов

Яни Драгов, притежател и основен изпълнителен шеф на " Смарт ограник "

© Капитал Още по тематиката
Лекторите на Retail in Detail: Стела Първанова

Търговският шеф на " Кауфланд България " ще вземе присъединяване в спорен панел за готовността на бизнес средата в България да посрещне ритейла на бъдещето
18 окт 2018
Лекторите на Retail in Detail: Кейт Маер

Криейтив шефът " Потребителско прекарване " на международно известното студио за архитектура и дизайн Gensler е създател на знакови планове в региона на ритейла
16 окт 2018
Готови ли сте за бъдещето на търговията

Конференцията Retail in Detail ще е с фокус технологиите в бранша и какво ще желае потребителят
11 окт 2018 Яни Драгов има вяра в силата на чистата храна. Вярва и че групата консуматори с ново схващане, подчинено на осведомения избор за качествена, здравословна и създадена с най-малък отпечатък върху околната среда храна, ще пораства. Тези убеждения са в основата на един извънредно сполучлив бизнес модел, който той основава от нула.

През 2009 година Драгов стартира своето предприемаческо начинание в нишата на биохраните като търговец. Първоначално внася биосуровини и артикули от Германия и ги предлага на българския пазар. Преди да се впусне в това, е работил в областта на финансите. Последната му месторабота е в TBI Asset Management, където заема позиция на портфолио управител.

През 2011 година Яни Драгов се насочва към произвеждане, само че без да прекратява комерсиалната активност. Тогава дружно с Анита и Калин Класанови основават компанията " Роо брандс ", която създава суровите биодесерти Roobar. През 2017 година Драгов изкупува дяловете на семейство Класанови и става едноличен притежател на марката посредством сдружението " Смарт органик ". Междувременно компанията е постигнала огромен пазарен триумф. Барчетата се продават в 50 страни на 6 континента и са част от асортимента в биощандовете на някои от най-големите търговски вериги в Европа. Освен тях в портфолиото на компанията са курабийките Kookie Cat и " Курабийница " и енергийните топчета с растителни пробиотици Roobiotic. Всички артикули са био и бързо стават водачи в своите категории в Европа. Десертите Roobar пък са награждавани за иновативност на три континента.

Заедно с биодесертите Яни Драгов продължава да развива и комерсиалното направление на " Смарт органик ". В момента тя е най-големият търговец на едро и дистрибутор на биохрани на българския пазар, като асортиментът й включва повече 1700 продукта. Под шапката й се създават още няколко марки. Това са здравословните биоснаксове Bett’r, супер храните Dragon Superfoods, зърнените, житни и бобови култури, подправки, олиа и тахани " Био класа ", лютите сосове и пасти Chilli Hills и други Компанията е притежател на веригата магазини " Зелен био ", която работи с франчайз сътрудници. През 2017 година оборотът на сдружението е 24,1 млн. лева, а облагата му 1.6 млн. лева

Яни Драгов ще бъде измежду лекторите на форума Retail in Detail, проведен от вестник " Капитал " и списание " Регал " в партньорство с маркетинговата и цифрова организация Xplora. Retail in Detail е първото профилирано събитие за бизнеса с бързооборотни артикули в България. За своето тринадесетгодишно битие форумът се утвърди като най-значимата платформа за обмяна на опит и контакти освен за FMCG търговията и производството, само че и за ритейл бранша като цяло.

През 2018 година събитието се концентрира върху новите трендове, които трансформират търговията на дребно в международен мащаб. Повече информация за програмата и изискванията за регистрация вижте тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР