Йънг Бойс се наложи с 2:0 над гостуващия Фейенорд и

...
Йънг Бойс се наложи с 2:0 над гостуващия Фейенорд и
Коментари Харесай

Две дузпи качиха Йънг Бойс на върха в група G

Йънг Бойс се наложи с 2:0 над гостуващия Фейенорд и оглави класирането в група " G " на Лига Европа. Тимът на Херардо Сеоане още един път сподели, че е доста мощен хазаин и реши нещата в своя изгода още до почивката с два гола от дузпи, дело на остриетата Роже Асале и Жан-Пиер Нсаме.

Преди този мач всички тимове в групата имаха по 3 точки. И до момента в който Йънг Бойс е единственият отбор без загуба в швейцарското състезание, то Фейенорд се показва извънредно неубедително в Ередивизие. В състава на Яп Стам стартира 18-годишният халф Оркюн Кокчу, а офанзивата водеха Стивън Берхуйс, Луис Синистера и Сам Ларсон. Жан-Пиер Нсаме и Роже Асале пък бяха двамата нападатели на домакините.

Швейцарците бързо взеха самодейността, а отбраната на Фейенорд беше смутена и допускаше доста неточности. Една от тях беше осъдена и Йънг Бойс поведе в 14-ата минута с гол от дузпа на Асале. Наказателният удар беше отсъдена за игра с ръка на Едгар Йе, който получи и жълт картон.

Домакините продължиха да притискат противника и в средата на полувремето към този момент водеха с 2:0. И вторият гол падна от дузпа. Този път провинен беше вратарят на Фейенорд Кенет Вермеер, който фаулира Асаме, а Нсаме не сбърка от бялата точка.
До почивката Фейенорд сътвори единствено едно чисто състояние, само че то бе пропуснато от Синистера. Яп Стам трябваше да прави и насилствена промяна поради травмата на Йе, който беше сменен от Ерик Ботегин. В самия завършек на полувремето Фабиан Лустенбергер от Йънг Бойс също получи контузия, а в игра се появи Джанлука Гаудино.

Гостите от Ротердам бяха дейни в началните минути на второто полувреме, само че стигнаха единствено до един удар на младока Кокчу. Йънг Бойс действаше очебийно отбранително и рядко контраатакуваше, макар скоростта на нападателите си.

В последния четвърт час в офанзивата на Фейенорд се появи и Лусиано Нарсинг, само че комбинациите на отбора на Яп Стам не се получаваха и Йънг Бойс умерено стигна до трите точки. За тима от Берн това беше пети следващ домашен мач без загуба в евротурнирите.

В идващия кръг на 7 ноември швейцарците ще гостуват на " Де Кюип ", а Рейнджърс ще е хазаин на Порто.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
Лига Европа 3 кръг, четвъртък 24 октомври  Йънг Бойс 2:0краен резулат  Фейенорд
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР