Йънг Бойс и Валенсия не успяха да се победят в

...
Йънг Бойс и Валенсия не успяха да се победят в
Коментари Харесай

Валенсия вкара първи гол в ШЛ от три години, но за малко не загуби в Швейцария

Йънг Бойс и Валенсия не съумяха да се победят в първия дуел от третия кръг на конкуренцията в Група " Н ", откакто приключиха при резултат 1:1 в Швейцария и по този метод още повече дискредитираха възможностите си за това да продължат напред. Миши Батшуай (26') вкара първия гол на " прилепите " в шампионата от три години насам, само че след почивката Гийом Оаро (55') изравни от дузпа и донесе първа точка на швейцарския отбор в групата. В самия край домакините можеха даже да стигнат до цялостен поврат, само че гредата оказа помощ на Нето след удар на Саного Джуниър.
Марко Волфли стартира на вратата на Йънг Бойс за своя дебют в ШЛ. Сандро Лаупер също започва като титуляр за първи път в конкуренцията. Той зае мястото на санкции Камара в центъра на защитата.

Муктар Диакаби записа първи мач в Шампионската лига с екипа на Валенсия. Той бе сътрудник на Габриел Паулища в центъра на отбраната. Гая бе отляво на защитата, а Черишев и Гедеш пропуснаха дуела поради травми. Родргиго и Миши Батшуай водеха офанзивата на гостите.

В16-ата минута Гийом Оаро пропусна първата добра опция, откакто засече центриране от свободен удар, само че Нето избави. Дори и да беше отбелязал гол обаче, той щеше да бъде анулиран, защото бе маркиран фаул на нападателя против Гоя за високо вдигнат крайник.

Иначе гостите владееха повече топката. В 26-ата минута тимът на Валенсия, който не бе отбелязвал гол в последните си пет мача в ШЛ, откри резултата. Батшуай получи извеждащо подаване на ръба на засадата от Сонер, след което мина около Волфли - 0:1.  Йънг Бойс - Валенсия @@@

Десетина минути по-късно още веднъж Батшуай направи добър рейд отляво, само че се забави с подаването, Лаупер чукна топката и Волфли се намеси.

Две минути преди почивката Торес пропусна страхотна опция, откакто получи отляво, финтира защитник и реши да стреля в близкия ъгъл, само че топката мина на сантиметри настрана. Впоследствие се видя, че и флагът на страничния рефера е бил вдигнат за засада.

Домакините започнаха доста надъхано второто полувреме. Нето избави удар с глава на Фаснахт, а в 51-вата минута доста рисков диагонален изстел на Мбабу профуча настрана от далечната греда. Така се стигна до 54-тата минута, когато Парехо фаулира Джибрил Соу в наказателното поле - дузпа за домакините. Гийом Оаро бе безукорен от бялата точка, изравнявайки резултата. Това бе първи гол за швейцарския отбор в шампионата през този сезон.  Йънг Бойс - Валенсия @@@

Три минути по-късно Фаснахт насочи нов рисков удар, само че Нето избави.

До края този резултат не се промени. Две минути преди края Валенсия оцеля с доста шанс. Секу Саного Джуниър засече с глава центриране от фаул, Нето мазета, след което топката срещна гредата. Така Валенсия остана на трето място в Група " Н " с актив от две точки. Йънг Бойс е финален. СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ТУК! КЛАСИРАНЕ ТУК! МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА ТУК! ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ТУК! Шампионска Лига 3 кръг, вторник 23 октомври  Йънг Бойс 1:1краен резулат  Валенсия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР