Янаки Милев безспорно е най-прогресиращият български тенисист през последната година.

...
Янаки Милев безспорно е най-прогресиращият български тенисист през последната година.
Коментари Харесай

18-годшният Милев продължава да впечатлява: Надви втория поставен и ще спори за нов трофей!

Янаки Милев несъмнено е най-прогресиращият български тенисист през последната година. Българинът даже нямаше позиция в международната класация през предишното лято, а в този момент е в топ 700 на света и неотдавна завоюва първата си професионална купа, триумфирайки на фючърса в Анталия. Тази седмица пък още веднъж се изявява на конкуренция от същата категория в турския курортен град и доближи до своя трети професионален край.

Младокът надви в изключителна трагична борба против втория подложен Дамиен Венгер със 7:6(3) 7:6(4). Така родният ни представител ще премери сили с лидера в схемата, а точно Драгош Николае Мадараш (светове номер 264), против който към този момент има един изгубен край в Анталия.

Първият сет стартира доста по добре за нашия съотечественик и той сподели, че по никакъв метод не заслужава да се намира с цели 267 места по-назад в класацията на ATP от своя конкурент. Милев незабавно се откъсна напред с пробив, само че позволи сериозен спад в представянето си и швейцарецът обърна нещата до 5:3 в своя изгода. Янаки обаче нямаше желание да се отхвърля и отрази сетбол, с цел да вкара частта в тайбрек и там завоюва 5 от последните 6 разигравания, затваряйки сета в своя изгода.

Втората част протече без никой всред състезателите да загуби своето подаване, като само българинът разполагаше с три сходни благоприятни условия, само че не можа да ги оползотвори и това докара до изиграването на нов съдбоносен 13-ти гейм. В него Милев незабавно съумя да поведе с два минипробива и не срещна компликации по пътя към това да докара срещата до сполучлив за себе си свършек.

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР