Яна и Явор от град Варна са родители на малката

...
Яна и Явор от град Варна са родители на малката
Коментари Харесай

Яна и Явор живеели като в приказка, родило им се прекрасно момиченце, но...

Яна и Явор от град Варна са родители на дребната Калина. Тя се ражда на 22 март и през първия месец на своя живот се развива добре. На 28-ми април обаче Калина получава вътрешен кръвоизлив и незабавно я одобряват в болница “Света Марина” във Варна. Кръвта ѝ не се съсирва вследствие на неналичието на витамин К, стойностите на билирубин са прекомерно високи. Тези признаци демонстрират, че нейният черен дроб и жлъчка не действат вярно, оповестява Нова телевизия.

След редица съвещания с разнообразни експерти в България и в Германия се удостовери тежката дианоза цироза на черния дроб. Цирозата (Фиброза III-IV степен) е вследствие на неонатална холестаза и билиарна атрезия (липса на жлъчни пътища).
Според немските експерти Калина се нуждае от незабавна животоспасяваща чернодробна трансплантация, която би трябвало да се извърши до края на месец юли.

Сумата, нужна за трансплантацията, е голяма и фамилията нямам опция да я заплати.

„ Надяваме се с вашата помощ да успеем и да съберем нужните средства в период! Въпреки сивия живот в лечебните заведения, ежедневните проучвания и процедури, болката и непрестанните системи, Калина е изпълнена с готовност за живот и не се предава! Всеки ден тя ни подарява с безчет слънчеви усмивки, учи ни със светлия си взор, гука и ни приказва по своя си метод, и няма самообладание да порасне”, пишат Яна и Явор.

Ако желаете да помогнете, можете да го извършите ТУК .
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР