Ян Весели и Никола Миротич отбелязаха по 21 точки и

...
Ян Весели и Никола Миротич отбелязаха по 21 точки и
Коментари Харесай

Весели и Миротич отбелязаха по 21 точки и изковаха победата на Барселона над Цървена звезда

Ян Весели и Никола Миротич означиха по 21 точки и испанският Барселона завоюва с 85:79 (18:15, 22:21, 17:21, 28:22) против сръбския Цървена звезда в мач от баскетболната Евролига. Каталунците са трети в класирането с баланс 19/10 и две победи по-малко от гръцкия Олимпиакос на Александър Везенков.

Алекс Абринес зададе звук за успеха на Барса с две тройки първоначално, а Миротич приключи серията за домакините с панер за 10:5. Томас Саторански пък се регистрира с красива забивка за 17:13, а водещият изпълнител на сърбите Факундо Кампацо понижи изоставането на тима си на три точки след 10 минути игра.

Звезда обърна през втората четвъртина с следващи кошове на Лука Митрович и Кампацо, които дадоха преднина на гостите при 26:22. Барса обаче обърна бързо със серия от девет безответни точки, маркирани напълно от Рокас Йокобайтис и Миротич. Абринес пък добави още две тройки и Весели наниза трета за преимущество на каталунците при 40:36 на полувремето.

Нови тройки на Саторански и Миротич дадоха на Барса за първи път двуцифрена преднина при 46:36, само че Звезда не се съобщи. Три точни изстрела на Кампацо от далечно разстояние и един на Стефан Маркович приближиха гостите на две точки, само че Нико Лапровитола и Миротич разрешиха на Барса още веднъж да поведе с шест точки. След 30 минути обаче резултатът още веднъж бе еднакъв при 57:57 след нова серия на Кампацо, Бенджамин Бентил и Лука Вилдоса.

Барса поведе при започване на последната част посредством Весели, а Никола Калинич и Миротич бяха в основата на серия от 10 безответни точки, разрешили на домакините да се откъснат дефинитивно в резултата. Звезда стигна единствено до понижаване на разликата до две точки, само че тройка на Калинич постави завършек на разногласието.

Кампацо бе най-резултатен за Звезда с 24 точки, само че 50-те % успеваемост от зоната за три точки донесоха успеха за Барселона.

В различен мач от петък вечер АЛБА Берлин надви над Байерн Мюнхен със 76:75 (20:14, 18:23, 18:21, 20:17) в немско дерби от Евролигата.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР