Ян Непомнящий взе победа в петата партия от битката за

...
Ян Непомнящий взе победа в петата партия от битката за
Коментари Харесай

Непо отвърна на удара на Дин Лирен и отново взе преднина за световната титла

Ян Непомнящий взе победа в петата партия от борбата за международната купа по шахмат. Днес руснакът с белите фигури принуди Дин Лирен да се съобщи на 48-ия ход, откакто доминираше съвсем от самото начало. Двамата заложиха на испанска игра разгърната във разновидност на Морфи отбрана в дебюта, която е компетентност точно на Непо и той съумя да вземе позиционно преимущество. След 35-ия ход пък китаецът, притиснат от часовника, позволи няколко следващи грешки, които се оказаха съдбовни за него.

По този метод Непомнящий си върна преднината от една точка, откакто в предходната партия позволи Лирен да му изравни. Към момента руснакът води с 3:2 точки. До момента на два пъти Ян победи, също в толкоз случаи срещите приключиха реми, а Дин завоюва един път.

Следващата партия е на следващия ден от 12:00 часа българско време. Титлата ще се разиграе в 14 партии с класическа контрола – 120 минути за 40 хода, по-късно 60 минути за 20 хода, както и 15 минути до края на партия с прибавяне на 30 секунди за ход след 61-ия. Победителят може да стане явен предварително, в случай че един от двамата шахматисти завоюва 7,5 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР