Ян-Ленард Щруф е огромната сензация на турнира в Мадрид, след

...
Ян-Ленард Щруф е огромната сензация на турнира в Мадрид, след
Коментари Харесай

Героят Щруф преди финала в Мадрид: Вече съм побеждавал Алкарас; знам какво трябва да направя

Ян-Ленард Щруф е голямата сензация на шампионата в Мадрид, откакто трябваше да завърши присъединяване си още в квалификациите, само че попадна в главната скица " като благополучен губещ " и извървя целия път до дуела за купата. Това е и първият сходен случай въобще в историята на конкуренциите от серите " Мастърс ", а още по-любопитното е, че германецът до момента има единствено един изигран край в своята кариера, като отстъпва на Николоз Басилашвили в разногласието за трофея на ATP надпреварата в Мюнхен през 2021-ва.

Сега обаче 33-годишният играч има действителна опция да покори едно от най-големите събития в света на тениса, единствено че ще би трябвало да надвие защитаващия първенец Карлос Алкарас, с цел да постави сполучлив завършек на своята испанска приказка. Това на пръв взор не наподобява изключително евентуално, имайки поради, че локалният любим е позволил единствено едно проваляне в последните си 21 мача, само че Щруф остава оптимист преди най-важния си конфликт на корта до момента:

" Невероятно е. Направо си е чиста полуда. Трябваше да съм си събрал доста от дълго време багажа. Гледам да не мисля прекалено много за протичащото се и да остана крепко стъпил на земята, въпреки че не е по никакъв начин елементарно. Досега съм играл на единствено един край и беше в разгара на ковид, тъй че нямаше никакви почитатели. Този път ще имам опция да изляза пред една невероятна аудитория и ще се приятност на момента, колкото и дребна да бъде поддръжката към мен. 

С Карлос имахме страхотна 5-сетова борба на Уимбълдън и бях доста покрай успеха, единствено че той направи някои изумителни осъществявания в тайбрека. Всъщност съм го побежавал на Ролан Гарос преди две години, само че нещата са доста разнообразни от този момент насам и ще играя пред неговата аудитория. Знам какво би трябвало да върша против Алкарас и ще се опитам да оптимално нападателен, тъй като другояче няма да имам късмет " - показа международният номер 65.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР