Правна информация на Тръмп: Съдията допълнително усложнява кандидатурата на Тръмп за президент с датата на процеса на 4 март по делото на 6 януари

...
Ян. 6 намеса в изборитеСъдията определя дата на процеса на
Коментари Харесай

Ян. 6 намеса в изборите

Съдията определя дата на процеса на 4 март за делото на 6 януари срещу Тръмп и 18 съобвиняеми

Ключ играчи:U.S. Съдия , специален прокурор

Чуткан постанови в понеделник, че процесът срещу бившия президент Доналд Тръмп по обвинения, че той незаконно се е опитал да отмени загубата си на изборите през 2020 г., ще започне на 4 март 2024 г. , съобщи.

Тази начална дата пада един ден преди Супер вторник, когато 14 щата ще гласуват на първичните избори за президент на Републиканската партия.

Адвокатите на Тръмп твърдяха, че процесът не трябва да започне преди април 2026 г., защото се нуждаят от повече време, за да прегледат доказателствата на правителството по случая по време на натоварения график на кампанията.

„Г-н. Тръмп ще трябва да накара датата на процеса да работи, независимо от неговия график“, каза Чуткан в понеделник.

Тръмп е изправен пред четири криминални обвинения: заговор за нарушаване на граждански права, заговор за измама на правителството, корумпирано възпрепятстване на длъжностно лице производство и заговор за извършване на тази обструкция. Екипът на специалния прокурор Джак Смит поиска процесът да започне на 2 януари 2024 г.

Защо има значение: Чрез насрочване на процеса през март е възможно делото да бъде обсъдено в съда и да бъде постановена присъда преди президентските избори през ноември.

Намеса в изборите в Грузия

< strong>Тръмп и 18 съобвиняеми ще бъдат изправени пред съда в Джорджия на 6 август

Ключови играчи: Тръмп, съдия , бивш адвокат на Тръмп , окръжен прокурор на окръг Фултън

Според съдебните документи, публикувани в понеделник, Тръмп и неговите 18 съобвиняеми ще ще бъдат изправени пред съда в окръг Фултън, Джорджия, в сряда, 6 август, по обвинения, че са заговорили да отменят резултатите от президентските избори през 2020 г. в щата, съобщиха.

В 9:30 сутринта ET, бившият президент е планиран да бъде първият от обвинените, който ще бъде изправен пред съда, въпреки че Тръмп може да поиска освобождаване от съда, за да избегне личното явяване. Джулиани трябва да се яви в 9:45 ч. След това останалите обвиняеми ще се явят на интервали от 15 минути до 15:15 ч. Очаква се всички да се пледират за невинни.

Уилис поиска начална дата през октомври за процеса срещу Тръмп и неговите съобвиняеми. McAfee все още не се произнася кога ще започне производството.

Защо това има значение: Правният календар на Тръмп бързо се запълва. В допълнение към началната дата 4 март, обявена в делото за намеса в изборите на 6 януари, бившият президент ще бъде изправен пред 34 престъпления за фалшифициране на бизнес записи в Ню Йорк същия месец. През май той трябва да бъде съден по 40 престъпления, свързани с работата му с класифицирани документи, след като напусна Белия дом.

Марк Медоус заема позицията

< p>Ключови играчи: Бивш началник на кабинета на Белия дом, държавен секретар на Джорджия, съдия

Медоус застана на свидетелската скамейка в понеделник в опит да накара обвиненията срещу Джорджия да бъдат преместени от щата пред федералния съд, съобщено.

Медоус свидетелства, че всичко, което е направил в Джорджия, включително оказване на натиск върху изборните служители да ускорят преброяването си и организиране на телефонен разговор между Тръмп и държавния секретар на Джорджия Брад Рафенспергер, е било част от него ролята на началник щаб. По време на този разговор Тръмп поиска от Рафенспергер да „намери 1780 гласа“, приблизителната разлика от победата на Байдън в щата Пийч.

Прокурорите твърдяха, че действията на Медоус са били „извън законния обхват на неговата власт“.

Защо има значение: Ако Медоус и други обвиняеми успеят да преместят делата си във федералния съд, те биха могли да се възползват от по-голям набор от съдебни заседатели, който ще включва потенциални юристи извън окръг Фултън. Те също могат да отговарят на условията за федерални помилвания, ако бъдат признати за виновни.

Прочетете повече:

Кога Тръмп ще бъде в съда? Това са датите, които трябва да гледате.

: Нека прелистването започне: Ключов свидетел в делото за секретни документи се обръща срещу Тръмп

: Колко струва снимката на Тръмп? Над 7 милиона долара, гласи кампанията.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР