Ямболският окръжен съд остави в ареста с постоянна мярка Иван

...
Ямболският окръжен съд остави в ареста с постоянна мярка Иван
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста бившия легионер, обвинен в убийството на фелдшер

Ямболският областен съд остави в ареста с непрекъсната мярка Иван Пачелиев. Бившият легионер е упрекнат за убийството на фелдшера от тополовградското село Орешник.

На излизане от правосъдната зала Пачелиев сподели, че е почтен, а отбраната му изиска по-лека мярка заради липса на задоволително доказателства.
Повдигнаха обвинявания на някогашния легионер Пачелиев за убийството в Орешник Основното доказателство обаче липсва
Съдът обаче реши, че той може да се укрие или да извърши друго закононарушение и му наложи най-тежката мярка. Тя може да бъде обжалвана в 7-дневен период.

Фелдшерът на село Орешник бе погубен по време на дежурство в здравната работа, а закононарушението е осъществено с нож.

“Основанието е тежестта на обвиняването и събраните досега доказателства, които са задоволителни да се направи някакво обосновано съмнение. Назначени са голям брой експертизи на събраните материални доказателства, осъществени са няколко претърсвания и изземвания с утвърждението на съда, разпитани са всички очевидци ", изясни Живко Илиев - наблюдаващ прокурор.
Задържаха обвинения за убийството на фелдшера от с. Орешник Тежковъоръжени служители на реда и СОБТ участваха в акцията по търсене
Служебният бранител Димитър Ников заяви, че е направил искане обвиненият да може да бъде настанен в психиатрично заведение за 30 дни, с цел да му бъдат направени проучвания за психологичен и психичен статус.

Наказанието, което законът планува за такова тежко закононарушение, е 20 години затвор или пожизнен без подмяна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР