Ямболският окръжен съд остави в ареста с постоянна мярка Иван

Ямболският окръжен съд остави в ареста с постоянна мярка Иван ...

Съдът остави в ареста бившия легионер, обвинен в убийството на фелдшер.


Ямболският окръжен съд остави в ареста с постоянна мярка Иван Пачелиев. Бившият легионер е обвинен за убийството на фелдшера от тополовградското село Орешник.

На излизане от съдебната зала Пачелиев каза, че е невинен, а защитата му поиска по-лека мярка поради липса на достатъчно доказателства.
Повдигнаха обвинения на бившия легионер Пачелиев за убийството в Орешник Основното доказателство обаче липсва
Съдът обаче реши, че той може да се укрие или да извърши друго престъпление и му наложи най-тежката мярка. Тя може да бъде обжалвана в 7-дневен срок.

Фелдшерът на село Орешник бе убит по време на дежурство в здравната служба, а престъплението е извършено с нож.

“Основанието е тежестта на обвинението и събраните до момента доказателства, които са достатъчни да се направи някакво обосновано предположение. Назначени са множество експертизи на събраните веществени доказателства, извършени са няколко претърсвания и изземвания с одобрението на съда, разпитани са всички свидетели", обясни Живко Илиев - наблюдаващ прокурор.
Задържаха заподозрения за убийството на фелдшера от с. Орешник Тежковъоръжени полицаи и СОБТ участваха в акцията по издирване
Служебният защитник Димитър Ников съобщи, че е направил искане обвиняемият да може да бъде настанен в психиатрично заведение за 30 дни, за да му бъдат направени изследвания за психичен и психологичен статус.

Наказанието, което законът предвижда за такова тежко престъпление, е 20 години затвор или доживотен без замяна.

Източник: btvnovinite.bg