Ямбол. Три детски заведения в Ямбол и едно от най-големите

...
Ямбол. Три детски заведения в Ямбол и едно от най-големите
Коментари Харесай

Ямбол: Три детски заведения и едно от най-големите училища в града ще бъдат изцяло реновирани по проект по Оперативна програма „Региони в растеж“

Ямбол. Три детски заведения в Ямбол и едно от най-големите учебни заведения в града ще бъдат напълно реновирани по план „ Устойчиво и интегрирано развиване на просветителната инфраструктура на община Ямбол “ по по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “. Това оповестиха от пресцентъра на Общиня Ямбол. Дейностите обгръщат Детска ясла „ Мечо Пух “, детска градина „ Свобода “, детска ясла „ Слънчево детство “ към Детска градина „ Пламъче “ и Средно учебно заведение „ Св. Климент Охридски “. Подробностите за задачите на плана, плануваните действия и предстоящите резултати бяха показани през днешния ден на конференция в постройката на Община Ямбол от зам.-кмета Красимира Петрова и ръководителя на плана Мария Паспалджиева.
Ремонтните работи и по четирите обекта плануват въвеждането на енергоефективни ограничения като полагане на топло и хидроизолация по стените и покривите, нови дограми, цялостна замяна на електрическата и ВиК-инсталации, възобновяване на санитарните пространства и отделяне на такива за хора в неравностойно състояние. В детските заведения ще бъде положено ново студоустойчиво подово покритие на стълбища и площадки, напълно ще бъдат сменени котелните съоръжения, ще се инсталират слънчеви панели. Въвеждат се също нови охранителни системи и пожароизвестителни съоръжения. В детските ясли „ Мечо Пух “ и „ Слънчево детство “ напълно ще бъдат актуализирани и оборудвани кухненските блокове. За всички детски заведения е заложено и реновиране на дворните пространства, включващо модерни уреди за игра, беседки, нова настилка, също и паркова растителност, замяна на оградите и други По плана са планувани и редица действия за обезпечаване на налична среда, като рампи, парапети, асансьори (в СУ „ Кл. Охридски “ и в ДЯ „ Слънчево детство “), съгласно спецификата на всяка постройка.
Реалните строителни действия по трите детски заведения – Детска градина „ Свобода “ и яслите „ Мечо Пух “ и „ Слънчево детство “ ще започват през септември, разгласи зам.-кметът Красимира Петрова. По отношение на СУ „ Кл. Охридски “ сега тече срокът за правене и утвърждение на капиталовия план, като ремонтните работи ще стартират на по-късен стадий. Съгласно контрактуваното с фирмите-изпълнители обновяването на детските заведения би трябвало да завърши в границите на 180 дни, работите по учебната постройка са планувани за период от 200 дни.
Дейностите по плана са съобразени с нуждата от обезпечаване на естествен учебно-възпитателен развой, като са взети ограничения ремонтни работи да не попречват образованието на децата.
„ Реализирането на този план ще даде добавена стойност към напъните на общината за обезпечаване на по-добра и налична просветителна инфраструктура “, посочи зам.-кметът на Ямбол Красимира Петрова. Преди време общината осъществя план, по който бяха приложени енергоефективни ограничения по постройките на други 6 учебни заведения и 3 детски градини. Целта е постъпателно да бъдат актуализирани постройките на всички образователни и детски заведения в града.
Настоящият план „ Устойчиво и интегрирано развиване на просветителната инфраструктура на община Ямбол “ се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014 – 2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейски фонд за районно развиване. Общата му стойност е 6 617 380.00 лева, което е 100 % безплатна финансова помощ от ЕФРР и националния бюджет, без съфинансиране от страна на община Ямбол. Проектът е част от капиталовата стратегия на община Ямбол.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР