Ямбол привлече най-добрият реализатор на NCAA D-I от сезон 2021-22.

...
Ямбол привлече най-добрият реализатор на NCAA D-I от сезон 2021-22.
Коментари Харесай

Ямбол привлече американски гард за заместник на литовец

Ямбол притегли най-хубавият изпълнител на NCAA D-I от сезон 2021-22. Това е 26-годишният американски гард Питър Кис. Роденият на 9 май 1997 година в Манхатън, Ню Йорк баскетболист със своите 25.2 точки приблизително на мач за университета Bryant оглавява ранглистата по този статистически индикатор на национално равнище.

Кис стартира гимназиалната си кариера в Loyola School Manhattan, по-късно се мести в гимназията Monsignor Scanlan в Бронкс, Ню Йорк. После играе за учебно заведение Victory Rock Prep School в Сарасота, Флорида, преди да прекара последната си година в подготвителното учебно заведение Notre Dame във Фичбърг, Масачузетс. Кис се ангажира да играе колежански баскетбол за Quinnipiac през октомври 2015 година

Той прекара един сезон 2016-17 в Quinnipiac. През него Кис стана водач в тима със приблизително 13,3 точки на мач. Той е определен за MAAC All-Rookie Team, в това число е разгласен за MAAC Rookie на седмицата четири пъти и е водач на Quinnipiac при осъществени точки в осем мача. През идващият сезон 2017-18 избира университета Rutgers макар предложенията от Seton Hall и Auburn.

В този университет Питър Кис остава три сезона 2017-20, като в първия сезон не играе в публични мачове заради разпоредбите за трансфер на NCAA.

Следващите си последни два сезона 2020-22 на колежанско равнище играе за университета Брайънт. През първата година на Кис в Брайънт той игра и започва в 22 мача със приблизително 16,6 точки на мач. В резултат на това е определен в първия тим на All- NEC.

Във втория сезон на Кис с Брайънт, води NCAA по отбелязване на точки. Кис отбелязва приблизително 25,2 точки на мач. Той става играча, най-бързо осъществил 1000 точки в историята на програмата, правейки това в 48 игри.

Прави серия от маркирани 25+ точки в 10 следващи игри и 30+ в шест следващи. Кис се причислява към Chris Clemons, Trae Young и Doug McDermott като единствените играчи през последните 10 сезона, отбелязали 25 точки в осем следващи мача. През сезон 2021-22 университета Брайънт печели шампионата в своята конференция NEC, откакто на финала побеждава университета Вагнер с 70-43. Кис е разгласен за MVP откакто отбелязва 34 точки от 70-те на тима си.

По този метод тимът му се класира за първи път в националния шампионат на NCAA D-I. Там губят в предварителният кръг от Wright State с 82-93, откакто Кис бележи 28 точки.

През септември 2022 година той подписа с мексиканския тим Soles de Mexicali. Отбеляза 11 точки в професионалния си дебют. В Ямбол университетската сензация Питър Кис ще играе с № 32.

В същото време Ямбол се разделя с Геди Юозапайтис по взаимно единодушие. Здравословен проблем е повода за раздялата с литовският гард. За четирите си мача за Ямбол Юозапайтист има статистически индикатори от 20.3 точки и пукотевица за 3 точки 50.0 %.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР