Ямбол. През 2017 г. Регионален исторически музей – Ямбол и

...
Ямбол. През 2017 г. Регионален исторически музей – Ямбол и
Коментари Харесай

Ямбол: Регионалният исторически музей и БК „Тунджа“ организират изложба за историята на баскетбола в града

Ямбол. През 2017 година Регионален исторически музей – Ямбол и БК „ Тунджа˝ – Ямбол стартираха самодейността „ Историята е движение˝, с която опровергават теорията, че спортът и културното завещание са несъвместими. Фотодокументалната галерия „ Пътят: хроника на ямболския баскетбол ” е следващото събитие от акцията, резултат от разрасналото се партньорство сред спортния клуб и музея. Откриването е на 26 април (четвъртък), от 17:30 часа, във фоайето на спортна зала „ Диана ”. Това оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол .
Чрез снимки, архивни документи и дописки от локалната преса е проследено развиването на баскетбола в града от 1924 година (към която се отнасят първите писмени сведения за играта под двата коша в Ямбол), до 2002 - годината на шампионската купа при мъжете от 60-тото държавно състезание.
Експозицията отразява активността и ролята на учителите по телесно и физическо образование, сформирането на първите тимове (мъже и жени), участията в национални и интернационалните шампионати, влизането в „ А ” група. Не са забравени и знаковите за Ямбол играчи и треньори, съдействали за оценките и успехите на клубния отбор.
Изложбата включва още експонати от персонални сбирки и от фонда на БК „ Тунджа ” - Ямбол.
Гост – водещ на откриването е спортният публицист от bTV Петър Бакърджиев. Специални посетители на събитието са Георги Глушков, Лили Борисова – общоприет управител на НБЛ, Димитър Ангелов, ветераните на баскетболния клуб на Ямбол. Изложбата ще бъде отворена за посещаване до 18 май 2018 година Входът е свободен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР