Ямбол. От днес стартира приемането на заявки за участие в

...
Ямбол. От днес стартира приемането на заявки за участие в
Коментари Харесай

Ямбол: Започна приемът на заявки за участие в Международния маскараден фестивал „Кукерландия – Ямбол 2018”

Ямбол. От през днешния ден започва приемането на поръчки за присъединяване в 19-ото издание на Международен маскараден фестивал „ Кукерландия ” – Ямбол 2018. Това оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол . През идната година обилното събитие, събиращо хиляди участници от цялата страна и чужбина, ще се организира в дните сред 22 и 25 февруари.
Организаторите приготвят, както всяка година, нови изненади в програмата на фестивала, които да дообогатят колорита на събитието и дадат още неповторими страсти на участници и аудитория. Кулминацията на празника си остава неизменимото двудневно дефиле на маскарадните групи, което ще бъде в съботата и неделята на 24 и 25 февруари 2018 година Парадът е със спортен темперамент за участниците, като авторитетно жури от фолклористи и етнографи прави оценка представянето на групите най-много по критериите за достоверност на обичая, облекло, маски, атрибути, както и артистичност на осъществяването. Общият награден фонд е в размер на 10 000 лв..
Заявки за присъединяване се одобряват до 19 януари 2018 година на адрес: Ямбол 8600, пл. „ Освобождение ” № 1, Безистен, на факс 046/662247, или по електронен път на е-mail: [email protected], [email protected]. Образец на поръчката, както регламентът на фестивала ще бъдат качени и могат да се изтеглят от формалните страници на Община Ямбол и Община „ Тунджа “.
Международният маскараден фестивал „ Кукерландия “ е измежду най-зрелищните и обилни събития в националния културен календар и притегля десетки хиляди участници и посетители на града. Провежда се годишно в края на февруари или в първите дни на март в централния парк на град Ямбол. Кукерските игри са емблематични за Ямболския край и непроменяемо се свързват с празника Сирни заговезни, с обичаите по прогонване на злите сили, посрещането на пролетта и събуждането на земята. Мотото на „ Кукерландия “ - „ Когато фестивалът е живот “ отразява както пълнокръвния живот на античните кукерски обичаи по този край, по този начин и неподправената страст, с която се зарежда всеки, който е станал част от празника.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР