Ямбол. От 25 март, понеделник, улица Преслав“ в Ямбол ще

...
Ямбол. От 25 март, понеделник, улица Преслав“ в Ямбол ще
Коментари Харесай

Ямбол: Стартират довършителните работи по ремонта на ул. „Преслав“ от 25 март

Ямбол. От 25 март, понеделник, улица „ Преслав “ в Ямбол ще бъде краткотрайно затворена за придвижване, по отношение на възобновяването на довършителните работи по ремонта на уличното платно. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Реконструкцията на една от най-натоварените пътни артерии в града се осъществя по план „ Устойчиво и интегрирано развиване на градската среда на община Ямбол “, финансиран по Оперативна програма „ Региони в напредък 2014-2020 “.
Заложените ограничения обгръщат сектора от кръстовището с ул. „ Димитър Благоев “ (пл. „ Боровец “) до пресечката с ул. „ Акация “. До средата на декември предходната година бяха приключени по-голямата част от плануваните строително-ремонтни действия. Изцяло бе възобновена пътната настилка като се изключи най-горния слой асфалт, реновирани са тротоарните площи по цялото продължение на правата, построени са нови бордюри, „ джоб “ за спирка на градския превоз директно пред Народно читалище „ Зора – 1945 “. Поставено е ново енергоспестяващо улично осветяване и са сменени част от стълбовете. В допълнение са актуализирани и всички кръстовища, свързващи ул. „ Преслав “ със прилежащи по-малки улици.
По трасето бяха сменени, а където беше належащо и построени част от подземните връзки, като водопроводна, канализационна и няколко информационни мрежи.
След възобновяването на ремонтните действия ще бъдат положени последният най-горен слой асфалт, пътна маркировка и ще бъдат засадени дървета по протежението на сектора.
Във връзка с идния ремонт, правата от кръстовището с пл. „ Боровец “ до това с ул. „ Акация “ още веднъж ще бъде затворена за придвижване, като линиите на градския превоз ще бъдат изменени по метода, по който бе проведено придвижването им през есента на предходната година. Заповедта за въвеждането на нова краткотрайна организация на придвижването е оповестена на уеб страницата на община Ямбол, в рубриката „ Актуално “.
Модернизирането на ул. „ Преслав “ е в осъществяване на дейностите по план „ Устойчиво и интегрирано развиване на градската среда на община Ямбол “, контракт за безплатна финансова помощ № BG16RFOP001-1.017-0001-C01, финансиран по Оперативна стратегия „ Региони в напредък 2014-2020 “, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване. Общата стойност на строително-монтажните работи по обекта е в размер на 2 381 066 лв..
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР