Ямбол. Остра нужда от лекари-специалисти има в област Ямбол, това

...
Ямбол. Остра нужда от лекари-специалисти има в област Ямбол, това
Коментари Харесай

Ямбол: Остра нужда от лекари-специалисти има в областта

Ямбол. Остра потребност от лекари-специалисти има в област Ямбол, това оповестиха от Областна администрация-Ямбол . Комисия, назначена от министъра на опазването на здравето, с ръководител регионалния шеф Димитър Иванов, одобри Областната здравна карта на област Ямбол.
На съвещанието на комисията беше показана методиката на създаване на Здравната карта и съответните параметри за региона. Според нея в региона може да има и се залагат 546 кревати за интензивно лекуване, при съществуващи сега 374, залагат се и повече лекарски практики, заради действителния дефицит на медицински фрагменти – лекари и медицински сестри на всички равнища. „ Дефицитът на лекари в региона е изострен “, е безапелационната констатация на Български лекарски съюз. Реално вписаните практикуващи лекари в региона все още са 231, осведоми доктор Лиляна Генчева, шеф на РЗИ Ямбол.
Областният шеф също подложи на разискване някой тревожни трендове на опазването на здравето в региона – дефицитът на лекари и кревати в лечебните заведения предопределя и дребния брой лекували се в тях: 155 на 1000 души население, при 235 на 1000 души за страната. И тук изводът: локалното население търси здравна помощ отвън региона.
В тази връзка, с цел да се усъвършенства здравно-социалната обстановка в региона и да се търсят разновидности за застраховане на лекари, регионалният шеф осведоми представителите на здравни институции, че поддържа концепцията на кмета на Бургас Димитър Николов за разкриване на Медицински факултет в Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ Бургас, като концепцията е да бъдат подготвяни фрагменти за югоизточния регион. „ От тук нататък, работа на мениджмънта и ръководството на болничните заведения е да притеглят лекари и медицински личен състав, и да заплащат високо квалифицираният им труд почтено “, съобщи Димитър Иванов “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР