Ямбол. Общо 482 творби на български и чуждестранни фотографи постъпиха

...
Ямбол. Общо 482 творби на български и чуждестранни фотографи постъпиха
Коментари Харесай

Ямбол: 482 творби на български и чуждестранни фотографи постъпиха в конкурса „Кукерландия“

Ямбол. Общо 482 произведения на български и задгранични фотографи постъпиха в тазгодишното, 14-то подред издание на Международния фотоконкурс „ Кукерландия “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Четиридесет от тях към този момент са селектирани от седемчленното жури за присъединяване в обичайна галерия, откривана в границите на едноименния ямболски маскараден фестивал. Фотоконкурсът „ Кукерландия “ е уникален в страната и дава поле за изява на професионални и фенове фотографи да показват своя взор върху маскарадните игри. Тенденцията тази година е към възходящ брой на фотосите, запечатали страсти и положение в това число и от европейски карнавали като този във Венеция (Италия), Ксанти (Гърция) и други
Всички постъпили фотографии, както и селекцията от 40-те определени за експозицията, могат да бъдат прегледани на уеб страницата: www.kukerlandia.com, в рубриката „ Фотоконкурс “.
Най-добрите произведения ще бъдат отличени при откриването на изложбата на 24 февруари от 13.00 часа в Художествена изложба „ Жорж Папазов “. В рамките на маскарадния фестивал „ Кукерландия – Ямбол 2018 “, по едно и също време с това ще бъде открита и експозицията „ Кукерска магия “ с творби на ямболски художници.
В последните години стана традиция дългогодишни членове на фотографското жури да показват свои независими изложения. Тази година Цончо Балканджиев демонстрира своята сбирка от „ Родопски шарки “. Живописните фотографии ще бъдат показани на 23 февруари в ХГ „ Жорж Папазов “ от 17.00 часа, малко преди формалното разкриване на фестивала.
ХІХ Международен маскараден фестивал „ Кукерландия “ – Ямбол 2018 се организира под патронажа на министъра на туризма Николина Ангелкова и с медийното партньорство на Българската национална телевизия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР