Ямбол. Общите превратности и предизвикателства на историята ни сближават и

...
Ямбол. Общите превратности и предизвикателства на историята ни сближават и
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова: България е пример за успешен етнически модел

Ямбол. Общите превратности и провокации на историята ни сближават и оказват помощ за разбирателството сред българския и арменския народ. Това сподели вицепрезидентът Илияна Йотова, която беше специфичен посетител на откриването на арменския храм „ Сурп Агоп “ в град Ямбол, “дълго чакан и изстрадан ” от арменската общественост. Това оповестиха от прессекретариата на президента .
„ Както Българската православна черква за нашия народ, по този начин и арменската черква е фактор, който крепи идентичността на арменската общественост “, съобщи вицепрезидентът. Тя напомни, че България е приела над двадесет и пет хиляди арменски бежанци и за броени години у нас отварят порти над тринадесет арменски учебни заведения. „ Ние сме гостолюбив народ и сме помогнали на тези, които са прогонени от родните си места и са потърсили втората си татковина в България “, сподели още тя.
Илияна Йотова означи, че през днешния ден на церемонията за освещаването участват както българи, по този начин и арменци, тъй като почитат напъните и волята да се съгради храм. Вицепрезидентът акцентира, че България е образец за един от най-хубавите етнически модели в Европа, тъй като в страната ни хора от разнообразни религии и етноси живеят дружно и работят за развиването на страната като български жители.
„ Нека в този дух възпитаваме поколенията и отсега нататък, имаме потребност от това “, прикани вицепрезидентът. „ Ако не строим храмове, в случай че не учим децата си на полезности, те стават лесна жертва на фанатици, за които човешкият живот няма никаква стойност. Това е едно от провокациите на времето, в което живеем “, добави Илияна Йотова.
Вицепрезидентът на Република България подари на новия храм осветена българска икона.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР