Ямбол. Много граждани на Ямбол, младежи и представители на неправителствени

...
Ямбол. Много граждани на Ямбол, младежи и представители на неправителствени
Коментари Харесай

Сергей Станишев, ПЕС: Неприемането на България в Шенген е скандална дискриминация

Ямбол. Много жители на Ямбол, младежи и представители на неправителствени организации участваха на церемонията по откриването на осведомителния офис на евродепутатите-социалисти в Ямбол, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . Неговата съществена цел е да спомага за поддържането на по-тясна връзка с Европейския парламент, да даде опция жителите на региона да слагат своите проблеми, оферти и отзиви непосредствено пред членовете на делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал. Пред събралите се хора водачът на ПЕС Сергей Станишев изрази вяра офисът да е доста деятелен, в интерес на всички, които имат потребност от информация за това каква политика водят социалистите в Европейския съюз, както и за европейските стратегии и благоприятни условия. На откриването участваха и депутатите от Българска социалистическа партия за България Кристиан Вигенин и Николай Пенев, членовете на Националния съвет на Българска социалистическа партия Атанас Мерджанов и Румен Банков, Областният водач Митко Андонов, общинските ръководители на Българска социалистическа партия от региона, кметове и общински съветници.
На конференция след откриването Станишев разяснява настоящи тематики от европейския дневен ред. Той приветства апела на ръководителя на Европейската комисия Жан Клод Юнкер България и Румъния да бъдат признати в Шенген и окачестви отрицателните изказвания по въпроса на немския министър на вътрешните работи Томас де Мезиер като „ скандална дискриминация и антиевропейско държание ”. Станишев осведоми медиите и за писмото, изпратено от над 50 евродепутати до украинския президент Петро Порошенко с искане да наложи несъгласие на признатия от Народното събрание закон, с който се лимитира опцията на малцинствата в Украйна да се образоват на своя майчин език.
Преди формалното разкриване Сергей Станишев посети археологическия резерват „ Тракийски и древен град Кабиле ”, един от 100-те национални туристически обекта, както и най-новия строителен хипермаркет в Ямбол, с цел да се запознае с новата инвестиция на локалния бизнес и с проблемите, които произтичат основно от дефицита на качествена работна мощ.
По-късно Сергей Станишев взе присъединяване в самодейността на община Тунджа „ Семейството основава спечелили ”. Пред галерия на снимки на техните фамилии, кметът Георги Геогиев връчи на петима изявени възпитаници еднократни парични награди.
Посещението на президента на ПЕС в Ямбол приключи със среща с жители в препълнената зала на Община Тунджа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР