Ямбол. Кметът на Община Ямбол Георги Славов получи награда от

...
Ямбол. Кметът на Община Ямбол Георги Славов получи награда от
Коментари Харесай

Ямбол: Кметът Георги Славов получи награда от Европейската комисия по линия на Европейската EDEN мрежа за отлични постижения за устойчив туризъм

Ямбол. Кметът на Община Ямбол Георги Славов получи премия от Европейската комисия по линия на Европейската EDEN мрежа за отлични достижения за резистентен туризъм. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . В церемонията по награждаване в Брюксел участваха представители на общо 18 държави-членки на съюза, излъчили своите спечелили на национално равнище. Ямбол бе определен в конкуренция от 31 претенденти в извършения през 2017 година от Министерство на туризма народен конкурс. В резултат, градът към този момент част от европейската ЕДЕН мрежа (European Destinations of Excellence).
Наградите EDEN оказват помощ за повишение на информираността за опциите за резистентен културен туризъм и притеглят вниманието към вълнуващи, малко известни европейски дестинации. Мрежата е най-голямата платформа за продан на положителни практики в туризма на европейско равнище и за поощряване на контактите сред печелившите дестинации.
„ За Ямбол тази премия е изключителна чест и самопризнание за напъните ни за развиване туристическия капацитет на града “, показа кметът Георги Славов. Той и зам.-кметът Илиана Бицова участваха в полемиките по време на Дванадесетата среща на мрежата EDEN. Подписана бе и декларация, с която новите членове на мрежата поемат ангажимент да си сътрудничат в развиването, популяризирането и обмена на положителни практики в туризма.
Като народен победител Ямбол към този момент се разпространява в акции на Министерство на туризма посредством рекламно-информационни материали при участиетия в туристически изложби и тържища.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР