Ямбол. Деца и ученици от Ямбол могат да се включат

...
Ямбол. Деца и ученици от Ямбол могат да се включат
Коментари Харесай

Ямбол: Общината стартира традиционния конкурс за детска рисунка „Коледа”

Ямбол. Деца и възпитаници от Ямбол могат да се включат със свои рисунки на тематика „ Коледа “ в обичайния конкурс, проведен от Община Ямбол. Вече за десета поредна година детските творби се селектират за разработване на благотворителни картички, които се популяризират в границите на акцията „ Подай ръка – избави живот “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Събраните от самодейността средства се разпределят в помощ на тежкоболни деца и младежи от Ямбол.
В състезанието за рисунка могат да вземат участие деца от ямболските детски и образователни заведения на възраст от пет години до 8-ми клас. Авторите наложително показват трите си имена, образователното заведение, в кой клас учат, телефон за контакт. Жури от ямболски художници ще прави оценка творбите на децата, като до оценка се позволяват единствено рисунки, а не авансово направени от учениците подготвени картички. Журито ще дефинира най-хубавите в три възрастови групи:
- Първа група – деца от подготвителни групи – 5 – 6 годишни;
- Втора група – от І клас до ІV клас;
- Трета група – от V клас до VІІІ клас.
Първата премия в трите възрастови групи е по 50 лв.. В допълнение, класираните преди всичко рисунки ще бъдат отпечатани като коледни приветствени картички на кмета на община Ямбол.
Като коледни картички, които ще се популяризират с благотворителна цел, ще бъдат отпечатани 10 номинирани рисунки. Ще бъде номинирана и рисунка, която да бъде отпечатана на рекламните материали за Коледарски празник – Ямбол 2017 година
Крайният период за показване на рисунките е 10 ноември 2017 година, в това число, на адрес: 8600 Ямбол, ул. „ Георги Раковски ” 7, Общинска администрация – Ямбол, стая 221 – за състезанието „ Коледа ”.
Всяка година стотици ямболски деца се включват със свои произведения в състезанието. В акцията през 2016 година постъпиха повече от 700 рисунки. И този път най-хубавите творби ще бъдат включени в специфична галерия, подредена в Художествена изложба „ Жорж Папазов “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР