Ямбол. Дървесни видове, криещи риск за гражданите, предстои да бъдат

...
Ямбол. Дървесни видове, криещи риск за гражданите, предстои да бъдат
Коментари Харесай

Ямбол: Общината предприема превантивни мерки по отстраняване на опасни дървета в града

Ямбол. Дървесни типове, криещи риск за жителите, следва да бъдат отстранени в региона на централната част на Ямбол. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Става дума за зоните, в които се правят ремонтни действия по възобновяване втората част на ул. „ Г. Раковски “ и централните паркови площи. В единият от случаите се касае за дърво от типа чинар, чиито корени са подкопали подпорна стена и метода към жилищен блок. Дървото е в непосредствена непосредственост до постройката и кореновата му система е довела до деформации на настилката пред входовете, което крие опасности от произшествия при напредване на живущите и други жители в този сектор.
При осъществяваните ремонтни действия по ул. „ Г. Раковски “ са открити случаи на дървета с съвсем изчезнала коренова система. За някои от тях е видно, че нямат развъртян централен корен, заради съществуването на остаряла асфалтова настилка тъкмо под дънера. Всичко това е причина за неустойчивост и евентуален риск от наклоняване и даже рухване на дървото.
Предприеманите ограничения по премахване на рисковите широколистни типове е за гарантиране сигурността за преминаващите жители, като предварителна защита против възможни бъдещи произшествия.
По плановете за модернизиране на втората част от ул. „ Г. Раковски “ и на централните паркови площи са планувани ограничения по засаждане на нови едроразмерни широколистни и иглолистни дървета, както и други типове декоративна растителност.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР