Ямбол. Амбициозна програма, по-бляскава от когато и да било, предлагат

...
Ямбол. Амбициозна програма, по-бляскава от когато и да било, предлагат
Коментари Харесай

Ямбол: Подготвена е амбициозна програма за Музикалните празници „Златната Диана“

Ямбол. Амбициозна стратегия, по-бляскава от когато и да било, оферират тазгодишните Музикални празници „ Златната Диана “. В 50-ия си, юбилеен креативен сезон, уредниците и домакини от Камерен оркестър „ Дианополис “ са поканили за изява в Ямбол изключителни персони от международната музикална сцена. Това оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол .
Най-ярката „ звезда “ на празниците е харизматичният цигулар и виртуоз Светлин Русев. Изключителен инструменталист, с многочислени интернационалните награди, българската горделивост ще бъде солист в тържественото разкриване на празниците на 15 април в петвековната постройка на ямболския Безистен. Началото на концерта е в 11.30 часа. Светлин Русев е дълготраен концертмайстор на симфоничния оркестър на Френското национално радио, учител по цигулка в Националната консерватория в Париж, също и в Женева. Свири на цигулка Страдивариус от 1710 година, предоставена му от Nippon Music Foundation.
За откриването на „ Златната Диана “ е квалифициран репертоар, представящ няколко от най-емблематичните творби на българското музикално изкуство – „ Песента " на Панчо Владигеров, „ Севдана " на Черкин, „ Адажио " за струнен оркестър на Кюркчийски. В програмата са включени още и шедьоври на европейски създатели – „ Кармен Фантазия " на Сарасате и „ Симпъл симфони " на Бритън. Класиките ще бъдат показани от ямболския Камерен оркестър „ Дианополис “ с диригент маестро Константин Илиевски, концертмайстор – Красимира Султанова.
Силното българско наличие на „ Златната Диана 2018 “ се добавя от младия кларинетист, родом от Ямбол, Боян Иванов, който във втората вечер ще си партнира в дуо с тайвано-френската пианистка Лизиен Чен. И двама развиват музикалните си кариери в Лондон и имат зад тила си участия в едни от най-престижните зали. Камерната вечер предлага типичен „ евъргрийни “ на Гершуин, Шуберт, Моцарт и други, които ще прозвучат на 16 април, понеделник, от 19.00 часа в Синия салон на НЧ „ Съгласие – 1862 “.
Великолепната „ Травиата “, показана от Пловдивската опера ще гостува в третата вечер на музикалните празници – 17 април. Началото е в 18.00 в зрителната зала на читалище „ Съгласие “.
Заключителната вечер, по традиция, крие доста изненади, готови от Фестивалния симфоничен оркестър. Ключовият гост-солист този път е неподражаемият Теодосий Спасов. Гала концертът е на 18 април, в Голямата зала на Община Ямбол, с начален час 19.00.
Музикалните празници „ Златната Диана 2018 “ се осъществят с изключителната поддръжка на Община Ямбол. Билетите за концертите могат да бъдат закупени от касата във фоайето на Голямата зала на общината. Телефон за контакт и поръчки: 087 669 40 83.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР