Ямайка превзе почетната стълбичка след бягането на 100 м при

...
Ямайка превзе почетната стълбичка след бягането на 100 м при
Коментари Харесай

Тотална доминация на Ямайка в женския спринт на 100 м

Ямайка завладя почетната стълбичка след бягането на 100 м при дамите! 3 представителки на страната се окичиха с медалите от олимпийските игри в Токио.

След като преди 5 години победи в Рио де Жанейро, и този път най-бърза беше Илейн Томпсън.

Снимка: Reuters

Тя сложи нов олимпийски връх, спирайки хронометрите на 10,61 секунди. Това е второто най-бързо тичане в тази дисциплинираност в историята. Томпсън остана единствено на 12 стотни от върховото достижение на великата трикратна шампионка от Игрите Флорънс Грифит-Джойнър - 10,49 секунди от 1988 година

Томпсън съумя да усъвършенства със стотна върха на Грифит-Джойнър от олимпийските игри в Сеул през 1988 година - резултат, непостижим от 33 години.

Снимка: Reuters

На второ място в Токио се подреди шампионката от Пекин 2008 и Лондон 2012 - Шели-Ан Фрейзър-Прайс с време 10,74 секунди.

Бронзовият орден е за Шерика Джаксън, която усъвършенства своето върхово достижение и спря хронометрите на 10,76 секунди.

Снимка: Reuters

Единствената българска представителка - Инна Ефтимова, отпадна в сериите през вчерашния ден (30 юли). Покрит норматив в в спринта на 100 м имаше и Ивет Лалова, само че тя реши да взе участие единствено в коронна си дисциплинираност - 200 м.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР