Яжте не повече от 3-4 на денЯркият, ароматен плод традиционно

...
Яжте не повече от 3-4 на денЯркият, ароматен плод традиционно
Коментари Харесай

Мандарините укрепват имунитета

Яжте не повече от 3-4 дневно
Яркият, благоуханен плод обичайно се появява на трапезата през зимата. Той освен покачва настроението, само че е и доста нужен за здравето и имунитета.

Въпреки многото потребни свойства, на възрастните се предлага да ядат не повече от 3-4 мандарини дневно и не повече от две едновременно. Не би трябвало да ядете този плод на празен корем, защото съдържа огромно количество киселина и може да раздразни стомашната лигавица. Ако се употребява в остатък, плодът може да провокира алергична реакция, сходно на другите цитрусови плодове. На пациентите с диабет се предлага да ядат не повече от два плода дневно.

Мандарините съдържат доста витамини и минерали, а също по този начин са богати на антиоксиданти и фибри. Плодовете оказват помощ на организма да устои на вируси и микроби, с помощта на високото наличие на витамин С, който поддържа имунната система дейна, с цел да може тя да реагира в точния момент на външни закани.

Плодовете са богати и на флавоноиди, които задействат имунните кафези и подтикват защитните сили на организма. Това свойство е изключително значимо през есенно-зимния интервал, когато човек е по-податлив на вирусни болести.

Бета-каротинът, който участва във всички оранжеви плодове и зеленчуци, подкрепя заздравяването и обновяването на лигавиците. Благодарение на това свойство, той дейно пази тялото от вируси и бактерии, защото устойчивостта към заболявания зависи от здравето на лигавиците. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР