Ягодите вече са често срещан плод по сергиите на пазара

...
Ягодите вече са често срещан плод по сергиите на пазара
Коментари Харесай

Първите череши на пазара удариха в земята и агнешкото по цена – ето колко струва килограмът:

Ягодите към този момент са постоянно срещан плод по сергиите на пазара и в супермаркетите, а множеството от нас с неспокойствие чакат различен обичан плод на късната пролет и лятото – черешите. Е, търговците взеха решение да изпреварят хода на природата и към този момент оферират „ български “ череши, въпреки че е едвам краят на април.

Череши по 80 лева./кг на пазара на „ Черни връх “ в Лозенец станаха атракция на сергиите през вчерашния ден.  Цената  заяви търговецa, който ги продаваше, само че табелка с цената нямаше, написа Телеграф.

Той уверяваше клиентите, че черешите са български, както и ягодите, които оферираше. На тях най-малко цената беше изписана.

Черешите, импорт от Южна Америка, се оферират на борсата по 50 лева./кг, само че цената им ще е диамантена, в случай че ги сложа на щанда. Това пък сподели търговец със сергия на линията на трамвай 7 в столицата.

Първите български череши излизат към 24 май, изрично обявиха притежатели на черешови градини в региона на Кюстендил.

Те до неотдавна цъфтяха, нали би трябвало да узреят, възмутиха се от лъжите на търговците земеделците.

Ягодите по профилираните магазини са главно от Гърция и могат да се намерят сред 8, 10, 16 лева, единствено на пазара на „ Черни връх “ бяха по 20 лева

Този вид плод е допустимо по това време да бъде български, тъй като към този момент има огромни оранжерии в Пловдив за развъждане на ягодоплодни.

Друг безбожно безценен плод по щандовете са малините. Малка кутийка с към 10 малини, за които се твърди, че са 120 г, се продаваха по 8 лева

Така един кг малини от Южна Америка излиза 80 лева за кг.

Седмица преди Гергьовден проверка откри, че в огромните супермаркети агнешко не може да се откри макар идния празник, който е заветен за българите.

Такова имаше единствено в една от големите български търговски вериги, само че килограмът беше стигнал 28 лева за кг.

Проста сметка демонстрира, че три килограма българско агнешко струват колкото 1 кг череши или малини, докарани от Южна Америка.

В същото време нашите фермери се оплакват, че не могат да си продадат животните.

Само за предходната година 20 хиляди български агнета са останали непродадени, сподели и.д. на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА) Иван Станков.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР