Ягодинската пещера не е собственост на Министерството на младежа и

...
Ягодинската пещера не е собственост на Министерството на младежа и
Коментари Харесай

Трябва да имаш голям талант, за да изговориш толкова глупости

Ягодинската пещера не е благосъстоятелност на Министерството на младежа и спорта. С тези думи спортният министър Красен Кралев отговори на изказванията на водача на "Републиканци за България " Цветан Цветанов, че министърът е оказал помощ на локални структури на Движение за права и свободи да вземат естествената забележителност.

"Трябва огромен гений за такова малко време да изговориш толкоз нелепости ", разяснява Кралев изказването на някогашния втори в ГЕРБ.

Кралев изясни, че в министерството е имало питане от общината за даване на неподвижен парцел за ръководство Ягодинската пещера. То е препратено по подготвеност към зам.-министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. "Министърът на младежта и спорта не е способен по това искане - по този начин и отговорихме ", изясни Красен Кралев.

Той поддържа решенията за разхлабване на ограниченията, защото заболеваемостта понижава. "Виждаме, че при нас обстановката е радикално друга от тази в Западна Европа. Мерките, които се взеха в края на ноември - началото на декември, дадоха резултат ", уточни министърът.

"Министерството на опазването на здравето реагира съответно и последователно разхлабва ограниченията. Наред с това, че би трябвало да се борим с тази тежка пандемия, не би трябвало да забравяме и стопанската система ", счита спортният министър. "Аз съм оптимист за крайния излаз от битката с вируса - още повече, че стартира имунизиране на популацията ", добави той.

Кралев подчертава върху смущаващо огромната инвестиция, планувана в занемарения от самата страна плувен басейн "Червено знаме " в София. Спортният министър за първи път разкри желанията за създаване на напълно нов състезателен комплекс на стойност 120 млн. евро посредством обява във "Фейсбук " в събота вечер, а през днешния ден хвърли в допълнение светлина при гостуването си в bTV.

"За страдание, в страната има много такива обекти, обикновено е. След като до 2009 година един гвоздей не е забит в спорта, няма по какъв начин за 10 години всичко да се оправи: "Червено знаме " имаше денонощна защита до лятото, която управлението е решило да отстрани предвид на по-тежкото икономическо положение. За първи път има данни за такива нарушавания преди към седмица. Възстановена е денонощната защита, към този момент ще има и стационарна защита с кабинка. Само в София сме вложили над 35 млн. лева за последните 6-7 години. Трябваше да стартираме отнякъде - от там, където имаше най-голяма потребност. Ще пристигна ред и на "Червено знаме ".

По мотив номинациите за кандидат-депутати, които текат към този момент в ГЕРБ, министърът уточни, че би бил удовлетворен, в случай че бъде номиниран, защото това ще е позитивна оценка за работата му досега и ще е признателен за шанса да отбрани политиките, които се организират сега. Красен Кралев даде образци и с планове, които предстоят да бъдат осъществени в идващия мандат.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР