Ядреният арсенал на Северна Корея ще продължи да нараства през

...
Ядреният арсенал на Северна Корея ще продължи да нараства през
Коментари Харесай

Доклад: Северна Корея минава на друго ниво на заплаха с почти 250 ядрени оръжия до 2027 г.

Ядреният боеприпас на Северна Корея ще продължи да нараства през идващите няколко години, достигайки до 242 нуклеарни оръжия и десетки междуконтинентални балистични ракети до 2027 година и създавайки опасност, която Южна Корея и Съединени американски щати ще удържат все по-трудно, се споделя в отчет, оповестен през днешния ден, за който оповестява „ UPI “, предава БГНЕС.
Докладът, направен взаимно от основания в Сеул Институт за политически проучвания „ Asan “ и основаната в Санта Моника, Калифорния Rand Corp., предизвестява, че надали договаряния ще бъдат ефикасни за понижаване на опасността и приканва за ограничения като разполагане на тактическо нуклеарно оръжие в Южна Корея.
Докладът, озаглавен „ Противодействие на рисковете от нуклеарното оръжие на Северна Корея “, пресмята, че Северна Корея е създала сред 67 и 116 нуклеарни оръжия до 2020 година, като запасите й ще порастват с 12 до 18 оръжия годишно до 2027 година
Досега изолираната страна разчиташе на своя нуклеарен боеприпас основно за въздържане на избрани дейности, само че с развиването на нуклеарните си качества Северна Корея може да употребява оръжия за изнудване, насила или даже за превантивни удари против Южна Корея и Съединени американски щати.
 Япония удължава едностранните наказания против Северна Корея Япония удължава едностранните наказания против Северна Корея
Японското държавно управление, ръководено от премиера Йошихиде Суга, утвърди двугодишно удължение на едностранните наказания против Северна Коре...
" Въпреки някои старания на Южна Корея и Съединени американски щати за възстановяване на защитата и възпирането, има възходяща бездна е сред опасността от нуклеарно оръжие на Северна Корея и качествата на Южна Корея и Съединени американски щати да я победят ", се споделя в отчета.
" Днес даже няколко от евентуалните десетки севернокорейски нуклеарни оръжия могат да причинят милиони смъртни случаи и съществени вреди, в случай че бъдат взривени в Южна Корея или американски градове ", се прибавя в него.
Северна Корея не е провела опити с нуклеарни ракети или ракети с огромен обхват от 2017 година, само че предишния месец изстреля две балистични ракети с дребен обхват в нарушаване на глобите на Организация на обединените нации. Пхенян сподели и нова междуконтинентална балистична ракета (МБР) на боен церемониал през октомври.
В отчет на експертна група на Организацията на обединените народи по-рано този месец се стига до заключението, че Северна Корея е траяла да развива своите нуклеарни и ракетни стратегии и „ е нараснала способността си за нуклеарен удар, както и способността си да противодейства на непознати системи за ПРО, като в същото време се пази със своя лична нова система за противовъздушна защита. "
Ядрените договаряния на Вашингтон с Пхенян са в застой след срещата на върха през февруари 2019 година сред тогавашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп и севернокорейският водач Ким Чен Ун завършиха без съглашение.
 Джо Байдън няма да се среща с Ким Чен Ун Джо Байдън няма да се среща с Ким Чен Ун
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън не има намерение персонално да се срещне с водача на КНДР Ким Чен Ун. Това съобщи в понеделник на постоянен брифинг...
В отчета на Asan/Rand се предизвестява, че е малко евентуално бъдещите договаряния да доведат до денуклеаризация.
" За страдание, главната тактика на Южна Корея и Съединени американски щати за преодоляване на възходящата опасност от нуклеарно оръжие в Северна Корея благодарение на договаряния за реализиране на денуклеаризация се провалят и наподобява евентуално да продължат да се провалят ", се споделя в отчета.
Вместо това създателите настояват, че Съединените щати и Южна Корея „ би трябвало да обмислят да слагат всички варианти на масата “, с цел да се изправят против севернокорейската опасност, като се съсредоточат върху възпирането и защитата, само че и като алармират за подготвеност да унищожат севернокорейския режим, в случай че употребява нуклеарни оръжия.
Стъпките би трябвало да включват разполагане на тактическо нуклеарно оръжие в Южна Корея, както и увеличение на събирането на разследващи данни и възстановяване на системите за ПРО.
Съюзниците би трябвало да са подготвени " да се бият и да завоюват война на Корейския полуостров при условия на потребление на нуклеарно оръжие в Северна Корея. Двете страни би трябвало да бъдат подготвени да приложат актуалната политика на Съединени американски щати за заличаване на режима на Ким, в случай че той употребява нуклеарно оръжие ", заключава отчета в своите насоки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР