Ядрените заплахи на Путин са показателни, че нещата с Украйна

...
Ядрените заплахи на Путин са показателни, че нещата с Украйна
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Ядрените заплахи на Путин показват, че нещата в Украйна вървят по план

Ядрените закани на Путин са показателни, че нещата с Украйна не се развиват съгласно проекта му. Това съобщи някогашният външен министър Надежда Нейнски по Нова ТВ. По думите й тези закани са част от сериозната обстановка, в която съветският президент се намира.

„ Путин беше сюрпризиран и от отбраната, която украинският народ оказа”, добави тя.

Във връзка с днешната среща сред двете страни и започването на договаряния Нейнски разяснява, че срещата е опция за дипломатическо решение на рецесията, изходът, от която обаче не е явен.

„ Преди няколко часа беше гласувано решение за свикването на изключителна сесия на генералната асамблея на Организация на обединените нации, което се случва за пръв път от доста години насам. На това съвещание се чака Организация на обединените нации да осъди още по-остро нашествието на Русия в Украйна. Освен това Украйна се обърна към Международния съд, базирайки се на конвенцията на геноцида. Ако това бъде разисквано на съвещанието, доста ще се повдигне градусът на напрежение”, добави тя.

Бившият външен министър обърна внимание и на позицията на Китай.

„ Фактът, че Китай се въздържа от поддръжка за Русия е дълбокосмислен. Китай си дава сметка, че може да бъде упрекнат, че си цапа ръцете с кръв. Китайският бизнес също е обиден от това. Има информация за две огромни китайски банки, които ограничиха финансирането на търговия с съветски стоки”, изясни още Надежда Нейнски.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР