Ядрените оръжия са реална и актуална заплаха, откакто Русия нахлу

...
Ядрените оръжия са реална и актуална заплаха, откакто Русия нахлу
Коментари Харесай

Кметът на Нагасаки: Ядрените оръжия са реална и актуална заплаха, откакто Русия нахлу в Украйна

Ядрените оръжия са действителна и настояща опасност, откогато Русия нахлу в Украйна, съобщи през днешния ден кметът на Нагасаки Томихиса Тауе на церемонията по случай 77-ата годишнина от атомната бомбардировка, опустошила града му, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

На 9 август 1945 година Нагасаки е погубен от пъклен огън, който лишава живота на 74 хиляди души .

Само три дни по-рано е осъществена първата атомна офанзива в света - тази против Хирошима.

Двата нуклеарни удара са нанесени от Съединените щати и принуждават Япония да капитулира във Втората международна война .

Япония до ден сегашен остава единствената страна, против която са осъществени офанзиви с нуклеарни оръжия.

Кметът на Нагасаки обаче употребява случая, с цел да насочи предизвестие.

"През януари тази година ръководителите на Съединени американски щати, Русия, Обединеното кралство, Франция и Китай разгласиха обща декларация, с която обявиха, че една нуклеарна война в никакъв случай не може да бъде извоювана и в никакъв случай не трябва да бъде започвана. През идващия месец обаче Русия нахлу в Украйна. Бяха отправени закани за приложимост на нуклеарни оръжия, които накараха света да трепери. Страхът от използването на нуклеарни оръжия не е безпочвен - става дума за една действителна и настояща рецесия ", посочи кметът на Нагасаки.

Томихиса Тауе предизвести, че до използването на тези оръжия може да се стигне простъпка, заради механически повреди или поради терористични набези.

Оцелели от офанзивата против Нагасаки, представители на японските управляващи и задгранични посетители, които участваха във възпоминателната гала, резервираха минута безмълвие в 11:02 ч., в точния час, в който атомната бомба поразява Нагасаки преди 77 години.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР